Măsuri disperate în criza vaporaşelor. Guvernul a primit o clădire care nu exista în acte. Soluţia găsită după o noapte albă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Timişoara are termen până la sfârşitul lunii iunie să pună în circulaţie cele şapte vaporaşe cumpărate în cadrul unui proiect european pentru a nu fi obligată să restituie banii. Pentru pornirea vaporaşelor e nevoie, însă, de înfiinţarea de către Guvern a unei Administraţii a Canalului Navigabil Bega.

După aproape doi ani în care s-au tot căutat soluţii pentru blocajul birocratic din cauza căruia vaporaşele nu au putut fi puse în funcţiune, Guvernul a decis înfiinţarea unei regii de administrare a canalului navigabil Bega. Înfiinţarea regiei permite deblocarea situaţiei. Astfel, în urmă cu aproximativ două săptămâni, primarul Timişoarei Nicolae Robu a anunţat că pentru urgentarea rezolvării problemei, Primăria va pune la dispoziţia noii regii, care va fi subordonată Ministerului Transporturilor, un spaţiu „generos” pentru sediu.

Marţi dimineaţa, consilierii locali au fost convocaţi „de îndată” în şedinţă pentru aprobarea dării în folosinţă a spaţiului către Regia Autonomă „Administraţia Canalului Navigabil Bega”. Consilierii locali au răspuns invitaţiei şi marţi la ora 13.00 s-au prezentat la şedinţă pentru a aproba proiectul.

Miercuri dimineaţa, consilierii locali au fost convocaţi într-o nouă şedinţă „de îndată” pentru a aproba înscrierea în Cartea Funciară a imobilului a cărei atribuire în folosinţa gratuită a regiei au aprobat-o cu o zi înainte. „Aseară m-a sunat doamna secretar de stat Caraman şi mi-a spus că ne trebuie şi cartea funciară. Cu această ocazie s-a constatat că, deşi această clădire e dintodeauna a noastră, ea niciodată nu a avut carte funciară şi atunci vă daţi seama cât de greu a fost să rezolvăm această problemă. Colegul Ionuţ Nasleu (n.r. consilier personal al primarului) s-a ocupat peste noapte, a mobilizat Black Light (n.r. firmă de topometrie), s-a lucrat până dimineaţa, s-a găsit înţelegere la OCPI, s-au făcut toate de îndată şi suntem în măsură să putem gira ceea ce s-a făcut, prima înscriere în cartea funciară. La prima înscriere în cartea funciară e nevoie de o aprobare în Consiliul Local”, a declarat primarul Nicolae Robu în debutul şedinţei.

Consilierii locali au aprobat proiectul, urmând ca Guvernul să aprobe înfiinţarea Regiei Autonome „Administraţia Canalului Navigabil Bega”, instituţie care va trebui să reglementeze modul în care se circulă pe Bega, astfel încât vaporaşele să poată fi date în folosinţă.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite