Mama îndurerată de la Oraviţa vrea moarte pentru criminal: "Locul lui este în pământ, să nu mai vadă lumina”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Salomina Florea se află alături de trei din copiii ei
Salomina Florea se află alături de trei din copiii ei

Cumplita crimă care a avut loc în urmă cu două zile, la Oraviţa, a şocat micuţa localitate din judeţul Caras-Severin, renumită pentru cel mai vechi teatru de pe teritoriul României

Iancu Măran, cel care a urcis cu sânge rece o fatiţă de 14 ani şi a rănit-o grav pe sora acesteai de 17 ani, provine din mahalaua Oraviţei, un cartier de blocuri extrem de sărac, locuit în special de ţigani. Este locul unde vin majoritatea apelurilor către 112. Scandalurile sunt la ordinea zilei, beţiile aşişderea. Iancu era vecin de bloc cu victimele sale, ba mai mult s-a şi iubit cu una din fetele familiei Florea.



GALERIE FOTO

Eram vecini, dar între noi nu era mai mult decât ceau, ceau, pe scară. Nici nu mi-am imaginat că e aşa criminal. Acum am auzit că a mai fost condamnat pentru omor. A umblat puţin, cam trei luni Cristiana, una din fetele mele, dar s-au despărţit repede pentru că se comporta urât cu ea”, a spus Salomina Florea, care până la 49 de ani a crescut 12 copii.

Pe Alina Iasmina, care în februarie ar fi împlinit 15 ani se pregăteşte să o ducă la groapă, în timp ce sora acesteia, Mirabela, cu trei ani mai mare, zace în spitalul din Reşiţa, plină de tăieturi şi crestări de cuţit. Autorul acestei teribile „opere” îi aparţne „monstrului” Iancu Măran, de 35 de ani.

Nu mai pot de durere. Dacă puteam şi nu erau poliţiştii în jur băgam cuţitul în el în seara aia. Ăsta nu e om. Nu mă încântă că face puşcărie, locul lui este în pământ, să nu mai vadă lumina”, a mai spus mama înduretată.

Despre ce s-a întâmplat în noaptea de duminică spre luni ne-a povestit cu tristeţe chiar Salomina Florea.

„Le-a luat pe fete să se plimbe cu scuterul şi le-a dus la la şase kilometri de aici, în halta de la Ticvanu Mic. Acolo le-a violat pe amândouă, după care le-a măcelărit cu cuţitul. A plecat pregătit pentru crimă. Avea la el cuţitul de bucătărie, pătură, prezervative, apă să se spele. Fata cea mare avea telefon la ea şi şi-a sunat o soră. I-a spus că Iancu vrea să le omoare. Altfel poliţiştii nu l-ar fi găsit pe Iancu, pentru că e criminal profesionist”, a declarat Salomina.



„A crezut că le-a omorât pe amândouă”

Monstruosul plan pus la cale Iancu Măran trebuia să se încheie cu moartea ambelor fete, însă cea mare a supravieţuit loviturilor de cuţit şi a putut fi găsită de poliţiştii alertaţi de mamă.

„Avea trei lovituri de guţit în gât, una în ficat. A fost aruncată într-un şanţ de Iancu, peste fata moartă. El a crezut că sunt moarte amândouă. Dar Mirabela a reuşit să ajungă până la marginea drumului
”, a povestit Salomina Florea.

Poliţiştii l-au luat la întrebări pe Iancu în momentul în care l-au găsit împingând motoscuterul pe marginea drumului, deşi acesta fusese sunat înainte şi spunea că se pregăteşte de culcare, „Ştiam că Iancu a făcut ceva rău. Era plin de sânge pe faţă, pantaloni erau rupţi şi cu sânge. Fetele s-au luptat cu el. Cea omorâtă era plină de tăieturi în palmă, la degete şi la braţ, probabil cum a încercat să se apere. Poate înţeleg că a vrut să le violeze, dar de ce trebuia să facă şi crimă?”, a declarat Salomina Florea.

Fata cea mare se află internată la spitalul din Reşiţa, ieri fiind deja într-o stare bună.

„Am vorbit cu ea, tot întreabă ce e cu sora ei. Fraţii i-au spus că trăieşte şi că este într-un alt salon. Pe cea mică o înmormântăm joi”
, a mai povestit femeia din Oraviţa.

I-a murit sora în accident de maşină

Iancu Măran a fost acuzat în 2000 de o crimă comisă cu sălbăticie, el fiind judecat pentru uciderea unei fetiţe de 11 ani din localitatea natală Gîrlişte, care se află la 40 de kilometri de Oraviţa. într-un final a fost achitat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, din lipsă de probe.



Se aude în sat de isprava lui. El a mai fost acuzat că a omorât o fată. A dus-o sus într-o peşteră. Fata a fost violată şi omorâtă. După aceea i-a dat foc şi a zidit peştera să nu fie găsită. Să ştiţi că noi sătenii îl ştiam de băiat bun. Nu era rău. A scăpat că nu au găsit probe. Acum un an a murit sora lui într-un accident de maşină. Ea avea doar 20 de ani”, ne-a spus Mihai Marile, care locuieşte în Gîrlişte.

O zonă periculoasă


Poliţiştii din Oraviţa spun că majoritatea apelurilor la 112 vin din mahalaua oraşului. Scandalurile sunt la orinea zilei pentru că principala preocupare a celor de acolo este băutul.

Se pare că această crima asta a plecat de la o gelozie. Iancu a fost concubina uneia din surorile mai mari din familia Florea. Noi am plecat în căutarea fetelor după ce ne-a anunţat mama lor. Am fost ajutaţi şi de cei de la Poliţia de Frontieră. Când am dat de Iancu, care se întorcea cu motoscuterul, evident că a negat totul. Dar avea la el cuţitul şi avea urme de sânge. Când i-am spus că una din fete trăieşte şi că am vorbit cu ea, ne-a condus la locul faptei”, a declarat comisarul Remus Cătănescu, şeful Poliţiei din Oraviţa.

Oraviţa
Oraviţa
Oraviţa
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite