Mai mulţi poliţişti în Timişoara. ARR, RAR şi Compania de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale vor forma o nouă poliţie rutieră!

0
0

Şoferii din Timişoara trebuie să fie şi mai atenţi la ce fac pe şosea, mai ales că o nouă poliţie rutieră îşi va face apariţia pe străzi. Pe lângă Poliţia Locală şi Poliţia Rutieră, şi o nouă poliţie a transporturilor, formată din ARR, RAR şi Compania de Autostrăzi şi Drumuri, va sancţiona orice abatere din trafic.

Conform planurilor autorităţilor, Autoritatea Rutieră Română, Registrul Auto Român şi Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România vor fuziona într-o singură instituţie, care avea puteri sporite în trafic. Măsura a fost propusă de parlamentari pentru toată ţara pentru reducerea cheltuielilor şi sporirea siguranţei de pe străzi.

În cazul în care propunerea devine realitate, numărul poliţiştilor care pot da amenzi în trafic pentru nerespectarea culorii roşii a semaforului, abateri de la viteză sau nepurtarea centurii de siguranţă se dublează. Practic, instituţia va veghea la respectarea Codului Rutier. Astfel, amenzile vor aduce şi mai mulţi bani la bugetul statului. Noua Poliţie Transporturi va avea ca sarcină şi inspecţia şi controlul respectării reglementărilor din domeniul transporturilor rutiere, a activităţii de pregătire a persoanelor în vederea obţinerii permisului de conducere. Noua poliţie va controla starea tehnică a maşinii, actele de transport, dovada plăţii taxei de drum. 

"Schimbarea e bine-venită, la fel ca orice alt ajutor dat în vegherea respectării legii. Nu putem decât să salutăm o asemenea măsură. Până la urmă, cetăţeanul are de câştigat", a spus Florin Bolbos, adjunctul Poliţiei Timiş, fost şef al Poliţiei Rutiere Timiş. 

Citeşte alte opinii ale jurnalistului Gerhald Ernst pe platforma "ideilibere.ro": CAMPANIE Să facem ceva petru bolnavii aruncaţi în stradă de la clinica de psihiatrie din Timişoara!

   

image
image
image
image
Timişoara


Ultimele știri
Cele mai citite