Lupte în interiorul PMP. Diaconescu: Există o structură autoproclamată de conducere care doreşte disoluţia partidului prin fuziunea cu PNL

0
0
Cristian Diaconescu FOTO arhivă Adevărul
Cristian Diaconescu FOTO arhivă Adevărul

În opinia fostului ministru de Externe al României Cristian Diaconescu, dizidenţii din PMP doresc distrugerea partidului prin fuziunea cu PNL. În acest moment, sunt în derulare câteva procese.

Cristian Diaconescu s-a întâlnit la Timişoara cu reprezentanţii din teritoriu ai PMP şi a discutat despre viitorul partidului pe care spune că-l conduce legal, în contextul rupturii de tabăra lui Eugen Tomac, ales preşedinte al partidului într-un congres desfăşurat la sfârşitul lunii februarie, la Bucureşti, dar nerecunoscut de Diaconescu. 


În opinia fostului ministru de Externe, dizidenţii din PMP doresc distrugerea partidului prin fuziunea cu PNL. În acest moment sunt în derulare câteva procese.

“Nu fac un secret, există în PMP o structură autoproclamată ca fiind de conducere, dar care nici în fapt, nici în drept nu există. Sunt câţiva colegi de-ai noştri care în egală măsură s-au aflat pe moţiunea votată la congresul din martie 2021 şi se află şi acum, dublându-şi funcţiile pe o altă moţiune la o întâlnire care nu este omologată în nicio instanţă de judecată. Noi am constatat faptul că 41 de colegi se află în stare de incompatibilitate, ocupând funcţii pe două moţiuni. Neexistând legitimare în instanţă, orice discuţie şi decizie sunt contestabile, inclusiv din punct de vedere penal. Aşa cum rezultă din ultima decizie pe care aceşti colegi au luat-o, nu a fost abandonată ideea care a stat la baza acestei campanii de disoluţie a partidului, alianţa cu PNL. Fuziunea în PNL. Ultima temă pe care şi-au propus-o în urmă cu 24 de ore a fost aceea de a relua discuţiile cu PNL. Disoluţia partidului, eliminarea mea din jocul politic au fost de la bun început aceste demersuri împotriva unui partid care pe partea dreaptă a eşichierului politic poate conta, are structurile teritoriale puternice şi capabile. În această perioadă, dorinţa de a distruge o forţă politică de dreapta mi se pare suspectă din multe puncte de vedere”, a spus Cristian Diaconescu.

Cristian Diaconescu

Au fost contestate în instanţă actele premergătoare Congresului din februarie 2022, vor fi contestate deciziile care vor fi luate. Procesele sunt deja în derulare, spune Diaconescu.

Cristian Diaconescu a mai spus că nu s-a purtat nicio discuţie cu cei de la AUR, care vor să creeze un pol conservator, dar a recunoscut că a existat intenţia ca un grup de parlamentari de la Alianţa Unirea pentru România să treacă la PMP.

“AUR nu a avut nicio discuţie cu Partidul Mişcarea Populară. Nu a existat nicio înţelegere şi nicio negociere între cele două partide. La un moment dat a existat intenţia ca un grup de parlamentari de la AUR să treacă la PMP, din câte am înţeles nu se mai considerau reprezentanţi de anumiţi lideri”, a completat Diaconescu. 

Vă recomandăm să mai citiţi:  

PMP are două conduceri. Lupta se mută în instanţă

Eugen Tomac, ales preşedinte al PMP: Acest Congres nu e împotriva cuiva, e şansa partidului de a merge mai departe ca o echipă unită pentru o ţară reîntregită

Timişoara


Ultimele știri
Cele mai citite