Lucrări spectaculoase la Cinema Studio. Peretele din spate a fost demolat pentru a se turna un altul din beton FOTO
0
Se lucrează de renovarea vechiului Cinematograf Studio, care va deveni primul cinematograf de artă al Timişoarei. Proiectul de transformare va costa aproximativ 3 milioane de euro.
Veşti de pe şantierul cinematografului Studio din centrul oraşului. Conform paginii de Facebook Cinema Studio Timişoara, se desfăşoară ample lucrări de demolare menite să îndepărteze părţile slabe şi să le înlocuiască cu structuri de beton care să susţină noile utilităţi date clădirii.
„Peretele din spate a fost demolat pentru a se turna un altul de beton, care să susţină noul nivel ce se crează în podul actual al clădirii, precum şi terasa de pe acoperiş. Pereţii laterali ai cinematografului vor fi cămăşuiţi cu beton ca să întărească clădirea şi să susţină aceste noi utilităţi.
În podul actual al clădirii se va crea un HUB modern dedicat educaţiei prin film şi producţiei locale de film locale ce va reuni spaţiul de co-work, deskurile pentru echipele festivalurilor de film şi ai celor care produc filme în oraş, radioul, biroul administrativ, sala de şedinţe, spaţiu depozitare, kitchinetă, toalete.
Pe noul acoperiş, se va monta un ecran retractabil, pe structură metalică, o scenă pentru evenimente mici, dotate cu sistem de sonorizare, mixer şi proiector dedicat şi se va construi un bar cu terasă pentru 80 de persoane. Tot pe acoperiş vor fi montate o parte din echipamentele tehnice ale clădirii”, aflăm de pe pagina Cinema Studio Timişoara.

Proiectul de transformare va costa aproximativ 3 milioane de euro şi este rodul unei colaborări între Primărie, proprietara cinematografului, Insitutul Francez din România şi asociaţiile Pelicula Culturală, Marele Ecran, Documentor şi Timishort. Proiectul de arhitectură în valoare de 150.000 de euro a fost finanţat de Groupama.

Două săli de proiecţie, cafe-cinema pe acoperiş
Viitorul cinematograf va dispune de două săli de proiecţie: una de 200 locuri şi una de 64 locuri. Podul amenajat se va transforma într-o sală multifuncţională, iar pe terasa clădirii va funcţiona un café-cinema, pentru 80 de persoane, unde se vor organiza proiecţii de film în aer liber. La parterul cinematografului vor exista un lobby şi o recepţie modernă care va include un cineshop, o cafenea şi două studiouri pentru montaj sunet şi video.

Sala mare va fi dotată cu proiector DCP (Digital Cinema Package), sistem de sunet Dolby Surround, ecran de proiecţie profesional, sistem de traducere simultană, sistem de iluminat scenă, echipamente pentru transmisiuni live-streaming. Sala mică va dispune de proiector performant pentru cinema, sistem de sunet Dolby Surround, ecran de proiecţie pentru cinema, un sistem de scaune retractabile, care să permită utilizarea spaţiului şi pentru activităţi conexe proiecţiilor de cinema (ateliere, dezbateri, studio foto, casting) dotat de asemenea cu reflectoare de studio, cu ansamblu Chroma Key verde şi echipament pentru live streaming.

De asemenea, va deservi şi domenii conexe industriei cinematografice: producţia de film (ficţiune, documentar, animaţie), jurnalism, multimedia, fotografie, sound design, dezvoltarea unui program de educaţie cinematografică pentru copii şi tineri.
Vă mai recomandăm:
FOTO Cum arată proiectul cinematografului de artă din Timişoara, finanţat de francezi şi donat primăriei pentru a face lucrările
FOTO Proiecţii de filme pe acoperiş. A fost prezentat proiectul futurist pentru Cinema Studio. “O adevărată bijuterie în plin centrul oraşului”
FOTO Fostul cinematograf Arta din Timişoara se transformă într-un hub cultural cu sprijinul Guvernului Ungariei
FOTO Exclusiv. În ce hal au ajuns fostele cinematografe ale RADEF din Timişoara. Rând pe rând se vor transforma în centre culturale modern







