Judecătorii care l-au arestat pe vicepreşedintele Curţii de Apel Timişoara: „Corupţia cunoaşte o accentuare fără precedent şi la toate nivelurile”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au redactat motivarea sentinţei de arestare a lui judecătorului Cătălin Şerban. Judecătorii bucureşteni susţin că lăsarea în libertate a lui Şerban ar accentua sentimentul de teamă şi neîncredere în justiţie.

Procurorii DNA care au propus arestarea judecătorului Cătălin Şerban au fost suficient de convingători pentru ca magistraţii Curţii de Apel Bucureşti să dispună arestarea preventivă a inculpatului Şerban Nicolae Cătălin. După ce au reţinut starea de fapt existentă în această cauză, judecătorii au dispus arestarea preventivă a lui Şerban, considerând că faptele de care este acuzat judecătorul sunt foarte grave. „Curtea are în vedere natura şi gravitatea faptei  presupus a fi fost comise de inculpat, modalitatea şi împrejurările concrete de săvârşire a acesteia, cuantumul sumei traficate, scopul urmărit, sentimentul puternic de teamă, insecuritate şi neîncredere în justiţie pe care acest gen de fapte îl generează în rândul societăţii civile,în condiţiile în care corupţia în perioada pe care o parcurgem cunoaşte o accentuare fără precedent şi la toate nivelurile”, se arată în sentinţa emisă de Curtea de Apel Bucureşti.

Judecătorul Şerban a dublat mita negociată iniţial

Magistraţii au mai arărat că din calitatea sa de judecător şi vicepreşedinte al unei curţi de apel, Şerban nu avea numai menirea să înfăptuiască actul de justiţie cu maximă corectitudine şi profesionalism, ci să fie un adevărat model pentru societate, „o persoană a cărei probitate trebuie să fie dincolo de orice îndoială”. „Sunt  aspecte care, în opinia Curţii, impun şi justifică o reacţie fermă din partea autorităţilor statului, respectiv privarea de libertate a inculpatului Şerban Nicolae Cătălin în scopul protejării siguranţei publice şi pentru a asigura şi buna desfăşurare a procesului penal. Curtea consideră că infracţiunea reţinută în sarcina inculpatului Şerban Nicolae Cătălin, prin gravitatea acesteia şi reacţia publicului creează o stare de nelinişte capabilă să justifice luarea măsurii arestării preventive,fiind satisfăcute astfel  şi cerinţele art.5  din Convenţia pentru apărarea drepturilor omului şi a libertăţilor fundamentale(CEDO)”, se mai arată în motivarea deciziei de arestare a judecătorului.


Declaraţia de avere a vicepreşedintelui Curţii de Apel Timişoara,anchetat de DNA pentru luare de mită: salariu de peste 10.000 de lei lunar

Şpaga de 50.000 de euro de la Curtea de Apel Timişoara, sigilată într-un birou notarial. De ce întârzie percheziţia?

Denunţătorul vicepreşedintelui Curţii de Apel Timişoara, autorul unui carnagiu în care au murit trei tineri FOTO

Consilierul judeţean Iacob Chişărău riscă o pedeapsă de până la opt ani de închisoare

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite