JazzyBIT şi-a lansat primul album. Iubitorii muzicii de bună calitate au umplut sala Liceului de Muzică din Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

JazzyBIT, cea mai bună trupă debutantă de jazz din România pe 2013, şi-a lansat primul album: "Touch the Sky". Evenimentul a fost o reuşită pentru tinerii muzicieni

Aproape incredibil. Fără niciun afiş lipit în oraş, fără publicitate în mass-media, cu intrare pe bilete care au costat 25 Lei (cu CD inclus) sau 15 lei (fără CD), sala de concerte a Liceului de Muzică din Timişoara a fost plină la un concert de jazz oferit de una din cele mai tinere formaţii de gen din ţară.

Evenimentul a prilejuit lansarea primului album al celor de la JazzyBIT, o trupă din noua generaţie a jazzului timişorean, în care niciun membru nu are peste 30 de ani. Ca o observaţie, majoritatea celor prezenţi în sală erau de vârsta celor de pe scenă, semn că nu e totul pierdut când vine vorba de apetenţa pentru muzică bună şi pentru bun gust al tinerilor. 

În contextul actual din România, JazzyBIT pare un fenomen. E drept că toate aceste lucruri se întâmplă la Timişoara, oraş care încet şi sigur îşi asigură titlul de capitală a jazzului românesc (Cât şi capitala rockului dacă ne gândim la rezultatele de excepţie ale trupelor din Timişoara la Maximum Rock Awards 2013, unde Rezident EX a fost desemnată trupa anului.), dacă privim evenimentele organizate aici, dar şi la nominalizările pentru cea de a XII-a ediţie a Galei Premiilor de jazz, acolo unde JazzyBIT a fost niminalizată la categria trupă debutantă în 2013.

Revenind la evenimentul de duminică seara, a fost un concert pe o scenă minimalistă, fără reflectoare colorate şi jocuri de lumini. Pe scenă au fost doar cei trei muzicieni, Teodor Pop (pian), Mihai Moldoveanu (chitară bas) şi Szabó Csongor-Zsolt (tobe, percuţie), luminile erau cele ale sălii şi tot ce a contat a fost muzica lor. 

Primul album al celor de la JazzyBIT se numeşte “Touch the Sky”, conţine zece piese originale, compoziţii proprii, înregistrate de către Uţu Pascu şi Octavian Horvath la studioul Audio TM din Timişoara.

JazzyBIT a luat naştere în toamna anului 2011 şi s-a impus rapid în rândul trupelor de jazz din Timişoara. Primul mare festival la care au participat a fost Timişoara Jazz Festival în 2012. Într-un fel, a fost o încheiere meritată a unui an cu peste 40 de concerte. 

În 2013 au urcat pe scenă la Alba Jazz, în deschidere pentru Omar Sosa, Green Hours Jazz Fest Bucureşti, Festivalul de Jazz de la Gărâna, Câmpina Jazz Rock, Roland Jazz Festival - Sângeorz-Băi sau SamFest. 


Citiţi şi:
 

Timişoara este în topul jazz-ului românesc. Marius Giura, JazzyBIT, Trio Spanache şi Liviu Butoi, la Gala Premiilor pentru 2013

VIDEO Formaţia care duce mai departe spiritul jazz-ului timişorean. Latin jazz, funk, blues şi surf cu JazzyBIT

VIDEO Rockul timişorean, la înălţime în 2013. Rezident EX este cea mai bună trupă din România. Negură Bunget, cea mai bună trupă black metal din lume

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite