Jaf perfect de 100.000 de euro: tâlharii nu au lăsat nicio urmă, iar poliţiştii nu au nicio pistă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oamenii legii au eşuat în prinderea tâlharilor, care au acţionat impecabil, chiar în miezul zilei. Astfel, aceştia acumulează tot mai multă experienţă în ratarea tâlharilor de lux, care dau lovitură după lovitură în Timişoara. În acest timp, singurul martor al jafului, un copil de 12 ani, are nevoie de un psiholog pentru a depăşi momentul.

Poliţiştii timişoreni au eşuat în prinderea hoţilor care au jefuit, marţi, o vilă de pe splaiul Sofocle, care aparţine lui Dan Giurgiu, patron al bijuteriei Noblesse din Timişoara. Hoţii au acţionat impecabil, ca nişte adevăraţi profesionişti, şi nu au căzut în capcana poliţiştilor, care au făcut filtre rutiere la ieşirile din Timişoara. Oamenii legii sperau să depisteze un Volkswagen roşu, cu numere de Franţa sau Germania, cu care au fugit cei doi tâlhari cu cagule. Hoţii l-au convins pe băiatul proprietarilor, în vârstă de 12 ani, să le deschidă uşa.

image

După ce l-au închis pe copil în baia vilei, ei au furat un seif în care erau 50.000 de euro şi bijuterii estimate de proprietari tot la 50.000 de euro. Spărgătorii şi-au parcat automobilul în curtea vilei şi chiar au luat masa în bucătăria casei pe care o jefuiau, fără teamă de poliţie.

Prea puţine dovezi

image

Cu toate acestea, tâlharii nu au lăsat nicio amprentă în urmă, cei doi purtând mănuşi. Poliţiştii nu au reuşit să găsească nici urme lăsate de maşină, nici de pantofii agresorilor, pentru că pământul era îngheţat. În plus, copilul peste care au intrat agresorii susţine că a reţinut câteva cifre din plăcuţele de înmatriculare ale automobilului, dar poliţiştii spun că au mai multe combinaţii pe care le verifică în baza de date din Gemania şi Franţa. Cel mai probabil însă, automobilul a fost furat şi apoi abandonat de hoţi. „L-am audiat din nou pe proprietar şi astăzi audiem mai multă lume din zonă, care este posibil să fi văzut maşina sau pe cei doi autori, care probabil că au dat târcoale în zonă în ultimele zile. Noi credem că este un jaf la pont şi verificăm toate pistele", a declarat comisarul şef Gheorghe Popescu, adjunctul Poliţiei Timiş. „Am declaraţii la poliţie şi aseară, dar şi azi dimineaţă. Poliţiştii mi-au spus că ancheta evoluează, dar nu ştiam că nu au găsit nicio urmă sau probă ADN. Mă mir de acest lucru, mai ales că şi în această dimineaţă au căutat probe în casa noastră. Bijuteriile erau asigurate. Sunt dispus să ofer o recompensă ca să fie prinşi făptaşii pentru că a fost copilul meu implicat", a spus Dan Giurgiu, proprietarul vilei.

Martorul jafului e consiliat de un psiholog

image

Singurul martor al jafului de 100.000 de euro de la Timişoara este un copil de 12 ani, fiul bijutierilor a căror casă a fost călcată de hoţi. Băiatul, David Giurgiu, este elev în clasa a V-a, iar în dimineaţa zilei de marţi, aştepta să plece spre şcoală. Ancheta poliţiştilor arată că în nici un moment viaţa copilului nu a fost pusă în pericol. Aceleaşi surse spun că băiatul, singurul martor al jafului, ar fi invocate această scuză pentru că se temea că ar fi putut decădea în ochii părinţilor drept responsabil pentru că nu i-a împiedicat pe hoţi.

Jafurile de lux sunt nerezolvate

Investigaţiile continuă la locul unde a avut loc jaful

Foto: Jaful de la unitatea BRD din Timişoara a rămas nerezolvat

Ultimul jaf armat a avut loc la Timişoara cu două zile înainte de anul nou, când doi bărbaţi mascaţi au dispărut cu 72.000 de lei, după ce au ameninţat casiera şi paznicii. În 11 decembrie, hoţii, care au rămas neidentificaţi, au furat un seif cu 100.000 de lei dintr-un apartament din centrul Timişoarei, banii reprezentând încasările pentru cartoanele de la jocul bingo de la Antena 1.  În 23 noiembrie, un tâlhar a scos pistolul şi a jefuit o benzinărie Petrom din Calea Aradului şi a dispărut cu 1.000 de lei. Un alt patron a fost jefuit de 140.000 de lei în urmă cu un an, în faţa blocului său, pe Calea Şagului de doi bărbaţi mascaţi, care nu au fost prinşi.

CITEŞTE ŞI:

Expertizele probelor ADN în cazul jafului armat din Braşov se bat cap în cap

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite