Întâlnirea de rugăciune care a provocat un cutremur politic la Londra: „A fost declanşatorul final” VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fostul ministru al Sănătăţii, Sajid Javid, a demisionat în urma unei predici a unui pastor evanghelic FOTO BBC
Fostul ministru al Sănătăţii, Sajid Javid, a demisionat în urma unei predici a unui pastor evanghelic FOTO BBC

Marea Britanie se confruntă cu o criză politică majoră după ce mai mulţi miniştri din guvernul condus de Boris Johnson au demisionat. Ministrul Sănătăţii, care a dat tonul demisiilor, a mărturisit că predica unui pastor evanghelic l-a determinat să ia decizia finală de a demisiona.

Premierul Marii Britanii a anunţat la începutul lunii iulie că demisionează din fruntea guvernului şi a Partidului Conservator după ce mai mulţi miniştri şi membri ai Guvernului Marii Britanii au demisionat. 

Cel care a dat tonul demisiilor din Guvernul Johnson a fost ministrul Sănătăţii Sajid Javid, urmat la scurt timp de ministrul Finanţelor, Rishi Sunak.

Pastorul timişorean Petru Buliga, care a locuit pentru mai mulţi ani în Anglia, urmărind ce se întâmplă în Marea Britanie, a explicat într-un interviu pentru postul Radio Vocea Evangheiei Timişoara contextul în care ministrul care a dat tonul demisiilor din guvernul Johnson a luat decizia.

Pastorul a explicat că ministrul Sănătăţii Sajid Javid, care nu este creştin, dar are o soţie creştină practicantă, a participat la un mic-dejun cu rugăciune în Parlamentul Marii Britanii. 

Mesajul pastorului evanghelic Les Isaac, care a vorbit despre importanţa integrităţii în viaţa publică, l-a determinat pe minsitrul Sajid Javid să îşi scrie demisia.

Ministrul demisionar al Sănătăţii, Sajid Javid, a declarat pentru BBC că a luat în calcul o demisie din cauza acuzelor de abuz sexual la adresa lui Chris Pincher, un important membru al guvernului şi al Partidului Conservator. „Declanşatorul final”, a mai spus Sajid Javid, a fost predica despre integritatea în viaţa publică a pastorului Les Isac.

„S-ar putea să sune puţin ciudat, dar ascultam predica acestui om uimitor, reverendul Les Isaac. L-am ascultat vorbind despre importanţa integrităţii în viaţa publică şi, concentrându-mă doar pe asta, m-am hotărât. M-am întors direct în biroul meu şi am redactat scrisoarea de demisie şi m-am dus la prim-ministru mai târziu în cursul zilei”, a declarat Sajid Javid, la BBC.

Sajid Javid a declarat că niciun moment nu şi-a coordonat demisia cu a ministrului de Finanţe, Rishi Sunak, care a demisionat din funcţie la scurt timp după ministrul Sănătăţii.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite