Înfrângerea suferită în instanţă de o consilieră USR care a construit un bloc într-o zonă de case

0
0
Tribunalul Timiş a
anulat două autorizaţii de
construcţie eliberate pe numele consilierei USR Aida Szilagyi
FOTO Facebook/Aida Szilagyi
Tribunalul Timiş a anulat două autorizaţii de construcţie eliberate pe numele consilierei USR Aida Szilagyi FOTO Facebook/Aida Szilagyi

Tribunalul Timiş a anulat două autorizaţii de construcţie emise de Primăria Timişoara, în timpul administraţiilor Ciuhandu şi Robu, pe numele consilierei USR Aida Szilagyi şi a soţului acesteia, Sorin Szilagyi. Sentinţa nu este definitivă.

Fostă contracandidată a lui Dominic Fritz în cursa internă din USR pentru candidatura la Primăria Timişoara, Aida Szilagyi a încercat să îi convingă pe membrii USR să o susţină în campania din alegerile interne spunând despre sine că are „o situaţie materială mai mult decât stabilă”.

Ulterior, după ce Dominic Fritz a fost desemnat candidat al USR, câştigând alegerile, Aida Szilagyi a devenit consilier local, postură din care şi-a făcut publică declaraţia de avere din care reieşea că are mai multe proprietăţi. Consiliera USR declara atunci că averea sa provine din afacerile imobiliare făcute, ca persoană fizică, de soţul său.

Recent, Renaşterea Bănăţeană a dezvăluit că Aida Szilagyi, de altfel o militantă împotriva celor care construiesc blocuri între case, a construit un bloc cu mai multe apartamente, într-o zonă de case, în baza unor autorizaţii de construire pentru o casă unifamilială.

Sursa citată arată că, deşi în memoriul justificativ pentru continuarea lucrărilor noua construcţie era descrisă ca una în care „să se poată adăposti fără a se stânjeni reciproc o familie având în componenţă trei generaţii: copii, părinţi şi bunici”, în realitate a rezultat o locuinţă colectivă, cu mai multe apartamente, modificarea fiind făcută în baza unor dispoziţii de şantier.

Autorizaţiile emise de Primăria Timişoara în 2008 (autorizaţia iniţială) şi 2017 (autorizaţia de continuare a lucrărilor) au făcut şi obiectul unui proces, deschis de o familie vecină care a cerut anularea autorizaţiilor emise de Primăria Timişoara. 

Tribunalul Timiş a pronunţat o primă sentinţă în acest dosar. Marţi, 14 iunie 2022, Tribunalul Timiş a decis anularea celor două autorizaţii emise de Primăria Timişoara pe numele Aidei Szilagyi şi a soţului său, Sorin Szilagyi.

„Admite în parte acţiunea formulată de reclamanţii Pârvu Cosmin şi Pârvu Mihaela Lavinia, în contradictoriu cu pârâţii Primarul Municipiului Timişoara, Szilagyi Sorin Nicolae şi Szilagyi Aida Sorina. Anulează autorizaţiile de construire nr. 329/31.03.2017 şi nr. 2403/10.09.2008, ambele emise de Primarul Municipiului Timişoara. Respinge în rest acţiunea”, se arată în sentinţa Tribunalului Timiş, care nu este definitivă.

Aida Szilagy nu a răspuns apelurilor şi mesajelor „Adevărul” pentru a exprima un punct de vedere.

Vă recomandăm să citiţi şi: 

Cioloş, acuzat că a lăsat, la plecarea din USR, datorii de 20.000 de lei. Ex-liderul, numit „zombi politic”

Cum şi-a adunat averea consiliera USR care a spus despre sine că are o situaţie materială „mai mult decât stabilă”

Mai multe - Timişoara

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite