INEDIT Timişoara colorată de artişti cu graffiti GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alex Nedelcu în faţa craterului 3D de pe strada Alba Iulia
Alex Nedelcu în faţa craterului 3D de pe strada Alba Iulia

S-a încheiat cea de a doua ediţie a Festivalului Street Art de la Timişoara, însă artiştii grafferi încă mai au de finalizat lucrările din oraş. În cadrul ineditului festival, o serie de locaţii din oraş au fost colorate cu graffiti.

Au fost alese pentru acest an parcarea subterană de la Iulius Mall, intrarea grădinii de vară a cinematografului Capitol, clădirea Facultăţii de Arte, caldarâmul de pe strada Alba Iulia şi două vagoane de tramvaie.



GALERIE FOTO

Anul acesta a avut loc şi o premieră în Timişoara, fiind realizată prima pictură 3D care crează o iluzie optică. Acesta se află pe strada Alba-Iulia, vizavi de Infocentrul turistic. Responsabil de ea este Alex Nedelcu, un artist de graffiti din Timişoara, absolvent al Facultăţii de Arte.

„Din câte ştiu eu este prima iluzie optică pictată din România, pentru că graffiti în 3D mai sunt. Ideea a venit din partea primăriei, care m-au întrebat dacă pot să fac o asemenea lucrare. Şi pentru mine a fost prima experianţă de genul acesta. Am lucrat o zi întreagă. Există o anumită tehnică de care trebuie să ţi cont, în rest nu e nimic dificil”
, a spus Alex Nedelcu.

Foarte multă lume care trece pe strada Alba Iulia nu înţelege lucrarea pictată pe caldarâm. Unii cred că este un liliac uriaş încă neterminat, alţii dau din cap şi spun că e o prostie. În realitate, craterul 3D nu se poate observa dintr-un singur loc.

„Ţine de perspectivă şi de un singur punct din care se vede. De aceea am marcat acel loc cu un X. Dar mulţi nu ştiu asta şi trec pe lângă fără să înţeleagă ceva”, a mai spus Alex Nedelcu.

Street Art 2012
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite