Încă o fabrică din domeniul automotive îşi închide porţile la Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Johnson Controls a deschis în 2012 o fabrică la Craiova
Johnson Controls a deschis în 2012 o fabrică la Craiova

Compania americană Johnson Controls, care producea spumă destinată scaunelor pentru autovehicule, a decis să întrerupă activitatea de la Timişoara, din cauza crizei din domeniul auto

Johnson Controls, care a funcţionat într-o secţie a fabricii Spumotim, încă din anul 2002, a decis să oprească activitatea pe termen nelimitat. Conducerea companiei a precizat că s-a luat această decizie din cauza scăderii volumului de comenzi din industria auto.

 “Volumele produse în industria auto din Europa sunt în continuă scădere. Din cauza situaţiei dificile în care se află piaţa, Johnson Controls a luat decizia de a opri activitatea în fabrica de spumă din Timişoara pentru o perioadă nedeterminată, în contextul volumelor de producţie foarte scăzute şi capacităţii de utilizare reduse a fabricii. Nu ne-a fost uşor să luăm o astfel de decizie. Din păcate, însă, condiţiile actuale ale pieţei au făcut ca această hotărâre să fie una necesară”, a declarat Matthias Gross, director de operaţiuni al Johnson Controls Automotive Seating din Europa. 

Din nefericire, vor rămâne fără un loc de muncă toţi cei 167 de angajaţi ai fabricii de la Timişoara. Americanii i-au asigurat că vor colabora cu o agenţie de recrutare de forţă de muncă pentru a le găsi de lucru. Activitatea secţiei de la Spumotim va înceta din luna aprilie.

Johnson Controls a deschis în 2012 o fabrică la Craiova, care asambleaza scaune auto pentru Ford. 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite