Hristo Stoichkov, cel mai mare fotbalist bulgar, vine la Timişoara, pentru lansarea filmului despre viaţa şi activitatea sa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hristo Stoichkov va oferi autografe fanilor din Timişoara Foto: arhivă Adevărul
Hristo Stoichkov va oferi autografe fanilor din Timişoara Foto: arhivă Adevărul

Fosta vedetă a celor de la FC Barcelona va fi prezent miercuri, 29 mai, în sala Capitol, pentru a prezenta filmul “Hristo Stoichkov”, dedicat vieţii şi activităţii marelui fotbalist.

Sub genericul “Românii şi bulgarii nu sunt cetăţeni de mâna a doua în Uniunea Europeană”, din această primăvară şi până la sfârşitul acestui an, Uniunea Bulgarilor din Banat organizează o serie de manifestări culturale, artistice şi sportive, atât în Timişoara, cât şi în localităţile bănăţene cu populaţie minoritară bulgară.

Cea mai importantă acţiune din această perioadă va avea loc miercuri, când la Timişoara este aşteătat să vină Hristo Stoichkov. Acesta va participa la prezentarea filmului “Hristo Stoichkov”, care va avea loc în Sala Capitol. Filmul este dedicat vieţii şi activităţii celui mai mare mare fotbalist bulgar.

Uniunea Bulgarilor din Banat sărbătoreşte 275 de ani de la stabilirea bulgarilor în judeţul Timiş şi 800 de ani de la atestarea oficială a localităţii Dudeştii Vechi, centrul cultural şi social al bulgarilor din România.

Manifestările prilejuite de cele două evenimente aniversare vor culmina în perioada 11 - 18 august, când la Dudeştii Vechi va avea loc o acţiune sportivă de amploare la care şi-au anunţat deja participarea nume mari ale fotbalului românesc: Hagi, Gică Popescu, Prunea, Belodedici, dar şi Stoichkov, Cruyff şi alte glorii ale FC Barcelona.

Timişorenii care doresc un autograf de la Hristo Stoichkov sunt aşteptaţi miercuri, în intervalul orar  17.30- 18.30, la sediul Uniunii Bulgarilor din Banat, din Piaţa Unirii.

 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite