Gheorghe Ciuhandu: “E o optică infantilă să crezi că cei de la Bucureşti, dupa ce încasează voturile or să aibă grijă tocmai de Timişoara”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gheorghe Ciuhandu, fost primar al Timişoarei timp de 16 ani
Gheorghe Ciuhandu, fost primar al Timişoarei timp de 16 ani

Gheorghe Ciuhandu, care a fost primarul Timişoarei timp de16 ani, a oferit primul interviu de când s-a retras. Fostul edil şef a vorbit despre trecut şi schimbările la vârful administraţiei

Gheorghe Ciuhandu a renunţat să mai candideze pentru un nou mandat de primar, după 16 ani petrecuţi în birul de pe bulevardul C.D. Loga nr.1.

Fostul edil şef a dorit să se retragă scârbit de „cloaca politică” şi pentru a se ocupa de sănătate şi familie. Ciuhandu a vorbit pentru www.opiniatimisoarei.ro despre schimbările la vârful administraţiei, despre promisiuni electorale neonorate şi bani, datorii, proiecte preamărite acum şi respinse în timp ce actuala putere era în opozitie, procese şi politică.

Gheorghe Ciuhandu se aştepta ca promisiunile Bucureştiului din campania electorală nu se vor adeveri, iar Timişoara nu va beneficia de niciun ban de la Guvern.

„Pot să spun că ceea ce au spus cei de la USL denotă clientelismul, infantilismul şi corupţia din politica românească. Asta pentru că nu eşti asimilat ca reprezentanul unor oameni care te-au ales pentru că au speranţa că poţi să le rezolvi problemele şi au încredere în capacităţile tale, ci eşti judecat după un carnet de partid. Asta este o atitudine tipic comunistă şi este şi motivul pentru care ţara merge prost. Eu cred că aceasta victorie a USL-ului se datorează, în principal repulsiei populaţiei faţă de regimul lui Basescu… Eu nu cred că populaţia judecă raţional, ci se comportă mai mult sentimental, pentru că oamenii au fost privaţi de 25% din salarii, de pensii, a fost acel impozit forfetar care a distrus multe firme mici şi mijlocii. Să nu mai spun de corupţia generalizată şi acest sistem clientelar de a împărţi banii de la buget… Cred că acest USL a beneficiat de pe urma situaţiei create de Băsescu, care a şi fost principalul lor propagandist”, a declarat Gheorghe Ciuhandu, pentru www.opiniatimisoarei.ro.


Dar de-a lungul perioadei cat a fost primar, Ciuhandu a făcut înţelegeri şi cu PSD şi cu PNL, pentru a aduce bani de la Bucureşti, dar acest lucru nu s-a intamplat. Nu se întâmplă nici astăzi când Timişoara are un primar al partidului aflat la putere.
 

“Eu nu am adus bani de la Bucureşti, dar ce am făcut? Am lansat obligaţiuni municipale în trei reprize, deci am adus zeci de milioane de dolari, în 2003, 2005 şi 2006. Am angajat credite foarte avantajoase la dobânzi foarte mici. Toate autobuzele şi firobuzele sunt luate în leasing în condiţii extrem de bune pentru municipalitate…În campanie cei de acum s-au lăudat că vor primi bani de la Guvern, dar e o optică infantilă să crezi că ăştia de la Bucureşti, dupa ce încasează voturile şi îşi arajeaza treburile, or să aibă grijă tocmai de Timişoara”, a mai spus fostul primar, într-un interviu pentru Opinia Timişoarei.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite