Georgică Cornu, învins de fiul fostului şef al DNA Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Regele asfaltului“ a pierdut un proces în care societatea de termoficare Colterm a fost apărată de fiul fostului şef al DNA Timişoara. Ziarul „Adevărul“ publica în urmă cu câteva luni o investigaţie despre modul în care fiul fostului şef al DNA Timişoara, avocatul Alin Speriusi, a obţinut un contract de consultanţă cu societatea de termoficare Colterm, fără licitaţie.

Reprezentanţii societăţii de termoficare au declarat că înţelegerea a fost încheiată „în urma unei analize a preţurilor practicate pe piaţă, constatându-se că firma are un tarif de 168 de lei pe oră, aproximativ 40 de euro, în timp ce restul firmelor consultate au tarife între 80 şi 250 de euro pe oră“.

Proces deschis de „regele asfaltului“
Dorind să demonstreze că nu încasează degeaba bani de la Colterm, Alin Speriusi a făcut publică o sentinţă care arată că a câştigat un proces în urma căruia Colterm este scutită de plata unor daune de peste 1,5 milioane de euro. Procesul în care casa de avocatură a lui Speriusi a reprezentat Coltermul a fost deschis de firma Confort, deţinută de Georgică Cornu. Prin litigiul judecat la Tribunalul Timiş, „regele“ asfaltului a cerut daune de peste un milion de euro pentru o conductă a Coltermului care îi traversează un teren de pe strada Demetriade.

„Nu se poate vorbi despre o vătămare a dreptului de proprietate al reclamantei, întrucât dobândirea imobilului s-a realizat cu titlul gratuit, exact în forma în care se găseşte şi azi în proprietatea reclamantei. Astfel, încă din momentul împroprietăririi, terenul reclamantei este grevat de un drept de servitute cu titlul gratuit“, a explicat Alin Speriusi motivul pentru care firma lui Georgică Cornu nu trebuie să primească daunele cerute.

Sentinţa nu e definitivă
„Este o conductă care trece prin terenul meu şi ei nu vor să facă nimic. E dreptul meu de proprietate. Trebuia să găsească o soluţie, să le bage în pământ. Nu am avut nimic împotrivă să le bage în pământ, dar să nu îmi violeze dreptul de proprietate“, a spus Georgică Cornu. Sentinţa prin care Colterm a câştigat în faţa lui Cornu nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs.

Scuzele lui Speriusi Junior
În ciuda celor care contestă contractul de consultanţă dintre Colterm şi Societatea Civilă de Avocaţi Speriusi – Vlad&Sarafolean, Alin Speriusi susţine că înţelegerea cu Colterm s-a realizat „cu respectarea normelor legale în vigoare“. „Până în acest moment, contractul cu societatea de utilităţi publice a însemnat aproximativ cinci la sută din valoarea totală a portofoliului organizaţiei noastre. În celelalte cazuri e vorba de investitori privaţi şi societăţi multinaţionale, care, prin activitatea lor, contribuie la dezvoltarea economică a Timişoarei, dar şi a regiunii de Vest“, a spus Speriusi Junior.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite