FOTO Turcii de la Baba Zula au sărit în ajutorul câinilor comunitari şi au militat pentru salvarea Roşiei Montane

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Baba Zula în concert la festivalul Plai Foto: Ştefan Both
Baba Zula în concert la festivalul Plai Foto: Ştefan Both

Ultima seară de concerte a Festivalului Plai a adus pe scena de la Muzeul Satului Bănăţean una din cele mai frumoase surprize. Este vorba de formaţia Baba Zula, care vin din Turcia.

Cârcotaşii spun că Festivalul Plai din acest an a avut parte de două formaţii care se încadrează perfect în categoria wold music: Vieux Farka Toure din Mali, supranumit şi Hendix al Africii, care concertat sâmbătă, şi turcii de la Baba Zula, din ultima seară.   
 

Formată în 1996 de Levent Akman (percuţie), Murat Ertel (saz) şi Cosar Kamçi (darbuka şi percutie), Baba Zula este o formaţie greu de încadrat într-un stil anume. 


“Sound” psihedelic bazat pe saz (chitară turcească), îmbinat muzica tradiţională turcească cu electronica, reggae şi dub, a cucerit publicul de la Timişoara, în ultima seară a Festivalului Plai 2013.


Chitaristul Murat Ertel s-a dovedit a fi un veritabil showman. Acesta a coborît de pe scenă şi a cântat printre spectatori, apoi, s-a descălţat şi s-a cocoţat pe un scaun. De acolo, făcând echilibristică, a continuat concertul. 


Frontmanul trupei s-a dovedit şi un spirit revoluţionar. Acesta era la curent cu ştirile din România şi i-a însemnat pe timişoreni să lupte pentru salvarea câinilor comunitari de la eutanasiere, dar şi împotriva proiectului minier de la Roşia Montană. 
 

image


La îndemnul lui Murat, s-a pus rapid şi de un mic miting la Plai, publicul strigând “Uniţi salvăm Roşia Montană!”. “Vive la resistence! People are the power”, a strigat Murat Ertel.


Festivalul s-a încheiat cu Nuevo Tango Quintet (Alin Stoianovici, Sascha Bota, Johnny Bota, Roxana-Yvonne Coşereanu şi Ionuţ Dorobanţu) care a concertat alături de Marili Machado, din Argentina. A fost un concert de clasă, care şi-ar fi avut loc mai de grabă într-o sală de spectacole.

Evenimente pe Aleea Culturală


Având în vedere şi vremea frumoasă de afară, Aleea Culturală a fost animată în ultima zi a festivalului.

Standurile celor peste 40 de parteneri culturali au fost vizitate în număr mare de timişoreni. Au fost numeroase ateliere de pictură, modelaj, teatru, origami, accesorii handmade, bijuterii, de confecţionat jucării, măşti, papioane, zone pentru copii, cercuri, jocuri şi chiar o zonă în care s-au putut face adopţii de câini. Publicul a putut face cunoştiinţă cu numeroase asociaţii şi organizaţii care şi-au prezentat obiectele de activitate.


GALERIE FOTO DE PE ALEEA CULTURALĂ DE LA PLAI

Citiţi şi:

FOTO VIDEO Sold-out la concertul cu ZAZ. Peste 5.000 de persoane în prima zi a Festivalului Plai de la Timişoara

FOTO Publicul de la Plai a înfruntat ploaia la concertele cu Patrice şi Hendrix al Africii

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite