FOTO Pasarela Îndrăgostiţilor din Timişoara intră în reabilitare. Cum au apărut primele lacăte pe podul de la Parcul Copiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pasarela Îndrăgostiţilor din Timişoara
Pasarela Îndrăgostiţilor din Timişoara

Aproape 8.000 de euro va costa proiectarea modernizării pasarelei pietonale de la Parcul Copiilor. Lucrările efective vor începe până la finele anului.

Primăria Timişoara aşteaptă ofertele pentru serviciile de proiectare pentru reabilitarea şi modernizarea Pasarelei Îndrăgostiţilor. Firmele interesate sunt aşteptate să depună oferte până în 6 februarie. 

„Suntem în proceduri pentru achiziţia serviciilor de proiectare, s-a mers pe formula SF+PT (studiu de fezabilitate+proiectare tehnică), pentru Pasarela Îndrăgistiţilor din Parcul Copiilor. Valoarea estimată este 32.100 fără TVA (n.r. 38.199 lei cu TVA). Durata de proiectare este de 165 de zile. După ce primim studiul de fezabilitate îi dăm drumul la etapa a doua, elaborarea proiectului tehnic cu detalii de execuţie. Vrem să fie rezolvată repede această problemă”, a declarat Nicolae Robu, primarul Timişoarei.
 

Lucrările efective vor începe până la sfârşitul acestui an. 

Pasarela pietonală de peste Bega, de la Parcul Copiilor, a devenit cunoscută pentru lacătele pe care le leagă acolo îndrăgostiţii. Primul lacăt a fost pus în 2012, iar acum sunt câteva sute, de toate mărimile şi culorile, cu mesaje sau fără.

image

Cei îndrăgostiţi îşi peceltuiesc astfel dragostea, după ce aruncă şi cheia lacatului în apă.

image

Obiceiul este împământenit în marile oraşe occidentale şi începe să prindă şi la noi. 

image


 

La iniţiativa celor de la clubul Rotaract, în 2017 pasarela a primit numele de Podul Îndrăgostiţilor, şi a început oficial jocul lacătelor. 

image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite