FOTO Panou pro-referendum care incită la ură, în centrul Timişoarei. Primarul a cerut intervenţia Poliţiei Locale

0
0
Panou pro-referendum în centrul Timişoarei FOTO Ş.Both
Panou pro-referendum în centrul Timişoarei FOTO Ş.Both

Un panou publicitar de dimensiuni apreciabile a fost amplasat pe unul dintre blocurile din Piaţa Victoriei din Timişoara. Acesta conţine un mesaj scandalos, cu scopul de a incita la ură şi discriminare.

“Dacă nu vii la vot, doi bărbaţi vor putea adopta copilul tău!”, stă scris pe un panou uriaş amplasat pe un bloc, în plin centrul Timişoarei. Mesajul de pe panoul a scandalizat chiar şi timişorenii care sunt decişi să voteze pro-referendum pentru modificarea Constituţiei. 

Printre ei se află şi primarul Timişoarei, Nicolae Robu, care face apel la toleranţă şi respect reciproc. 

“Am făcut public că eu, deşi un nonconformist de felul meu, în problema familiei sunt tradiţionalist, conservator.
 

Prin urmare, susţin referendumul pentru revizuirea constituţiei astfel încât ceea ce este stabilit prin legi la ora actuală -căsătoria permisă doar între persoane de sexe diferite- să fie consfinţit la nivel constituţional, pemtru a fi securizat; asta, ştiut fiind că legile se pot modifica simplu, oricând!
 

Asta nu înseamnă, însă, că pot fi de acord cu atitudinile jignitoare, calomnioase, implicit şi cu atât mai mult explicit instigatoare la tensiuni, la conflicte între noi, membrii aceleiaşi specii, la care unii se dedeau!

image


 

Am fost informat că au apărut în oraş materiale de îndemn la prezenţă la referendum, conţinând şi un text menit să trezească teamă, îngrijorare şi, pe cale de consecinţă, reacţii de ostilitate la adresa comunităţii LGBT. Detest aşa ceva şi nu voi tolera! Am şi cerut Poliţiei Locale să intervină în litera şi spiritul legii!


Declar solemn: Voi merge la referendum, voi vota pentru familia tradiţională, dar voi fi apărător deopotrivă al dreptului de a gândi şi acţiona ca mine şi al dreptului de a gândi şi acţiona opus, în context, al dreptului la nivel de individ de a fi adept al familiei tradiţionale şi de a o apăra, respectiv al dreptului de a opta pentru familia homosexuală şi de a milita pentru ea. 

Numai majoritatea comunităţii, liber, fără încrâncenare, în respect reciproc între membrii ei, trebuie să decidă, cum să fie definită familia în România, nicidecum vreo presiune, mai mult sau mai puţin conjuncturală, dintr-un loc sau altul, oricare ar fi acesta!”, a scris Nicolae Robu, pe pagina sa de Facebook.

Panou Timişoara FOTO Ş.Both

Mai mult, se pare că panoul a fost pus fără aprobare din partea Primăriei Timişoara. 

Iată alte câteva mesaje apărute duminică pe reţea de socializare. 

“Un cuplu de homosexuali va putea adopta copiii tăi cu o condiţie, bunule familist: Cu condiţia să îi abandonezi. Dacă nu îi abandonezi ca pe nişte pui de pisică fătaţi la tine pe terasă din greşeală, nu e nici un pericol. Acest fel de propagandă prinde la cei care şi-ar arunca copiii pe străzi. Nu la cei care realmente ţin la familie”, 

“Ce vremuri am ajuns să trăim: să nu mai poată omul să-şi abandoneze copilul cu liniştea că acesta va rămâne instituţionalizat, aşa cum cere tradiţia”.

image

“Dar ce, e scris în Sfânta Scriptură că trebuie să-mi abandonez copilul ca să îl adopte alţii? Daca adoptă copii, bravo lor, asta dovedeşte că sunt mai umani decât mulţi alţi creştini”.

“Cetăţenii ăştia tradiţionali au aviz pentru amplasarea mizeriei ăsteia? Numa' întreb”.

„La modul serios nu putem face nimic? Nu îi putem reclama undeva? Asta e dezinformare!”


“Dacă niciun copil nu ar mai fi abandonat de familiile tradiţionale sau de tineri ce provin din familii tradiţionale, nu am mai avea de ce să ne temem, iar homosexualii nu ar avea ce să adopte... Nu? Întreb şi eu pe cei care se tem şi care în mod sigur fac parte din familia tradiţională, creştin-ortodoxă”.

"Ar trebui să recunoaştem crunta realitate: În România, cei mai mulţi copii sunt crescuţi şi educaţi în familii cu membri de acelaşi sex: mama şi bunica".

"Unii nu cunosc ierarhia care trebuie urmată pentru a adopta un copil... şi merg la vot ca oile! Un copil dacă prin absurd rămâne orfan respectiv, ambii părinţi sunt decăzuţi din drepturi, rudele până la gradul 4 au drept de adopţie (apropo, dacă o ruda de gradul 2 e gay - are drept legal să adopte acel copil), nicidecum două persoane necunoscute gay sau hetero!".

Timişoara


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri