FOTO Începe Campionatul European de baschet feminin la Timişoara. Sala Olimpia a căpătat un aspect civilizat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sala Olimpia a fost pregătită special pentru competiţia europeană FOTO D.Diaconu
Sala Olimpia a fost pregătită special pentru competiţia europeană FOTO D.Diaconu

Astăzi începe Campionatul European de baschet feminin. România şi Ungaria organizează în parteneriat competiţia europeană. Timişoara şi Oradea sunt oraşele gazdă din ţara noastră.

Oraşele din România care găzduiesc turneul final al Campionatului European de baschet feminin sunt Timişoara, unde se joacă meciurile din Grupa A, şi Oradea, unde se desfăşoară meciurile din Grupa B.

Partidele din Ungaria au loc la Szombothely şi Sopron, finalele fiind găzduite de Budapesta.

Echipa tricoloră va evolua în grupa A, de la Timişoara, alături de echipele Franţei, Cehiei, Ucrainei şi Muntenegru, în timp ce la Oradea, în grupa B, vor juca Polonia, Grecia, Turcia, Italia şi Belarus. România va juca primul meci vineri, de la ora 20.30, cu Muntenegru, în Sala Olimpia. 
 

În Ungaria se joacă meciurile din Grupa C (Marea Britanie, Croaţia, Rusia, Serbia şi Letonia.) şi Grupa D (Ungaria, Lituania, Slovacia, Suedia, Spania).

Pentru această competiţie, Timişoara ar fi trebuit să pună la dispoziţie noua sală Polivalentă de lângă stadionul "Dan Păltinişanu", care însă încă se află în construcţie. A rămas ca meciurile să se desfăşoare în bătrâna Sală Olimpia. Reprezentanţii Primăriei au făcut o serie de lucrări pentru ca Europenele de baschet feminin să se desfăşoare în condiţii civilizate. 

Lotul oficial al României este format din jucătoarele: Annemarie Părău, Florina Paşcalău (ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe), Gabriela Cursaru (Phoenix Galaţi), Anca Stoenescu, Andreea Orosz-Olah (CSM Târgovişte), Sonia Ursu, Gabriela Irimia (Olimpia CSU Braşov), Gabriela Mărginean (Perfumerias Avenida, Spania), Claudia Pop (Gernika Bizkaia - Spania), Adina Stoiedin (BCM Danzio Timişoara), Elisabeth Pavel (CSU Alba Iulia) şi Alina Crăciun (BC UVG ICIM Arad).

Preţurile biletelor la meciurile din grupele A şi B sunt de 25 sau 40 de lei, în funcţie de categorie, pentru o singură zi, sau de 110 şi 170 de lei, pentru toate meciurile din fiecare grupă, tot în funcţie de categorie. 

Biletele de intrare la meciurile de la Eurobasket Women 2015 pot fi cumparate prin reteaua Eventim, atat in magazinele partenere Orange, Vodafone, Germanos,  Domo, librariile Humanitas, Carturesti si statiile OMV, precum si pe platformawww.eventim.ro.
 

Programul meciurilor de la Timişoara şi Oradea, care vor începe în fiecare zi, între 11 şi 15 iunie de la ora 18.00, este următorul:

11 iunie: Muntenegru – Cehia şi Ucraina – Franţa (Timişoara), Polonia – Turcia şi Italia – Belarus (Oradea);

12 iunie: Cehia – Ucraina şi România – Muntenegru (Timişoara), Grecia – Italia şi Belarus – Polonia (Oradea);

13 iunie: Franţa – Cehia şi Ucraina – România (Timişoara), Polonia – Grecia şi Turcia – Belarus (Oradea);

14 iunie: Muntenegru – Ucraina şi România – Franţa (Timişoara), Italia – Polonia şi Grecia – Turcia (Oradea);

15 iunie: Franţa – Muntenegru şi Cehia – România (Timişoara) şi Belarus – Grecia şi Turcia – Italia (Oradea).

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite