FOTO Alegeri prezidenţiale 2014. Klaus Iohannis, la Timişoara: Mii de persoane au asistat la mitingul din Parcul Rozelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Candidatul Alianţei Creştin-Liberale la Preşedinţia României, Klaus Iohannis, a efectuat vineri, o vizită în Timişoara. Şi-a lansat caretea la Casa Adam Muller Guttenbrunn, iar apoi a participat la mitingul electoral din Parcul Rozelor.

Klaus Iohannis a ajuns la Timişoara în această dimineaţă. Candidatul ACL la Preşedinţia României, a participat de la ora 17, în Sala Adam Muller Guttenbrun, la lansarea cărţii autobiografice "Pas cu pas".

"Candidatura mea dovedeşte că societatea românească, cel puţin partea politică, pentru că acesta s-a exprimat până acum, este mult mai bună decât renumele ei. Altfel, cum să fi desemnat un membru al minorităţii germane, care este creştin, dar nu ortodox, pentru calitatea candidat la Preşedinţia României. Şi mulţumesc pentru această încredere", a declarat Iohannis.

Klaus Iohannis a spus despre cartea sa că nu este încă finalizată şi că după alegerile din noiembrie va putea să mai aduge câteva lucruri.

" A rămas netratat capitolul despre ce s-a întâmplat când am ajuns preşedintele PNL, cum am pregătit campania electorală, strategia. Încă nu scrie cum am reuşit să câştig alegerile prezidenţiale, dar pot adăuga acest capitol", a mai spus Iohannis.

Iohannis la Timişoara


 

Iohannis la TimişoaraKlaus Iohannis a participat apoi, la un mare miting electoral în Parcul Rozelor din Timişoara. Alături de Iohannis a fost copreşedintele ACL Vasile Blaga şi de lideri ai Alianţei Creştin-Liberale - Cătălin Predoiu, Mihai Răzvan Ungureanu, Andreea Paul, Lucia Varga, Dan Motreanu etc., precum şi de lideri ai ACL din cinci judeţe: Arad, Caraş-Severin, Hunedoara, Bihor şi Timiş.

Primul care a luat cuvântul a fost primarul Timişoarei, Nicolae Robu: "Jefuitorii să meargă la puşcărie, România nu este ţara nimănui. Timişoara, cel mai dinamic oraş din România, un oraş în care oamenilor le place să trăiască, să muncească, votează cu Klaus Iohannis.

image

A urmat apoi edilul-şef de la Arad, Gheorghe Falcă. Acesta l-a numit pe Iohannis "Omul-ceas". La rând a venit Cornel Popa, preşedintele Consiliului Judeţean Bihor. Mircea Moloţ, co-preşedintele PNL Hunedoara a pregătit şi un banc gustat de timişoreni: "Ce spune un teleormănean care ajunge prima dată la Sibiu? Fă, Doino, eu rămân aici, în România nu mă mai întorc!". 

A luat cuvântul Mihai Răzvan Ungureanu: "Dacă Moldova a decis să voteze drept, ce pretenţii să am de la oraşul care se află cel mai aroape de Europa", a spus MRU. Au mai apărut la microfon Adriana Săftoiu, Valentina Schela, preşedintele PDL Caras-Severin, Marcel Vela, primarul liberal de la Caransebeş şi fostul ministru de Justiţie, viitor prim-ministru în cazul în care va câştiga Iohannis, Cătălin Predoiu. 

Înainte de Iohannis a vorbit Vasile Blaga: "Acum 25 de ani, Timişoara a produs schimbarea. Atunci, oamenii s-au ridicat împotriva lui Ceauşescu. Aici s-a cântat pentru prima dată Deşteaptă-te române", a spus Blaga. 

image


Klaus Iohannis a remarcat o pancardă care amintea de Punctul 8 al Proclamaţiei de la Timişoara. "Dacă s-ar fi aplicat Punctul 8 de la Timişoara altfel ar fi arătat România astăzi.Altfel ar fi arătat România dacă ar fi fost ca Timişoara. Ne uităm la televizor şi vedem că România este a lor. E România lui Victor Ponta. Au politicieni care fac legi pentru ei, se îmbogăţesc fără măsură, pentru ca voi să plătiţi taxe şi impozite. Peste tot vedem corupţie, scandal şi mizerie. Eu vreau să trăiesc într-o Românie normală, în România lucrului bine făcut. România noastră este altfel decât România lor. În timpul mandatului meu va dispărea noţiunea de baron local. Baronul local este asociat cu corupţia. Dacă dispare corupţia, dispar şi baronii locali", a spus Klaus Iohannis, în faţa timişorenilor, arădenilor, hunedorenilor şi cărăşenilor adunaţi în Parcul Rozelor.  


Citiţi şi:


Alegeri prezidenţiale 2014: Elena Udrea, în campanile electorală la Timişoara: „Mă voi duce acasă la Iohannis“

TimişoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite