FOTO „Albinuţele“ din Letonia au făcut spectacol la Timişoara Air Show 2016

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Baltic Bees FOTO Alexandru Botyan
Baltic Bees FOTO Alexandru Botyan

Mitingul aviatic de la Timişoara a adunat mii de persoane pe Aeroportul Internaţional „Traian Vuia”, unde capii de afiş au fost letonii de la Baltic Bees.

A treia ediţia a mitingului aerian Timişoara Air Show a adunat la aeroportul „Traian Vuia” în jur de 10.000 de persoane, care au avut parte şi de o vreme foarte bună. 

Surpriza organizatorilor pentru acest an a fost echipa letoniană Baltic Bees, care a venit cu cinci aeronave ceheşti L39C Albatross. 

A fost cel mai aşteptat moment al showului aviatic. “Albinuţele” s-au format în 2008, baza lor fiind oraşul Jurmala, la 60 de kilometric de Riga.

Artem Soloduha este cel mai tânăr dintre piloţii letoni, cu peste 700 de ore de zbor. Avionul său este deschizător atunci când zboară în formă de “săgeată”. Numărul său favorit este “Crazy Bee”, când “jonglează” în aer cu avionul în jurul unor coechipieri.

Ihor Itkin are 2.200 de ore de zbor. Este unul dintre cei care participă la “desenarea”inimii pe cer, denumit “Bees heart”. 

Baltic Bees FOTO Alexandru Botyan

Anatoly Perekriostov are 3.100 de ore de zbor, iar numărul său favort este “Bees dig”, Alexander Zarinsh are 2.200 de minute de zbor, iar numărul preferat este “Crown”, atunci când avionele urcă grupaţi, iar în văzduh se despart, fiecare într-o direcţie. 

Baltic Bees FOTO Alexandru Botyan

Valery Sobolev este cel mai experimentat pilot, cu peste 3.500 de ore de zbor. El este cel care a format echipa “Albinuţelor baltice”. Manevra sa favorită este “Bell”.

La Timişoara echipa a venit cu cinci avioane. Echipa are însă şi un al şaselea avion, pilotat de Rob, un american care vine de la US Air Force Academy. El are 900 de ore de zbor.

Baltic Bees FOTO Alexandru Botyan

La primul zbor acrobatic, din 2008, echipa Baltic Bees era formată din două avioane, dar în scurt timp s-au mai adăugat trei jeturi. Recent s-a adăugat şi un al şaselea Albatross. Şi-au câştigat rapid o reputaţie prin acrobaţiile dificile şi spectaculoase pe care le fac la mitingurile aviatice.


În programul de desfăşurare a exerciţiilor de acrobaţie aeriană de la Timişoara Air Show s-au regăsit şi Iacării României – formaţie de trei avioane de tip YAK 52TW, cât şi ASALT – formaţie de cinci avioane  ultrausoare ULM (YR- 5259, I- 8583,YR-5368,YR-8583,YR- 5091). 
 

De asemenea, la eveniment au participat reprezentanţi ai Statului Major al Forţelor Aeriene cu elicoptere de tip IAR 330 Puma.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite