Fosta Şcoală Generală nr.22 de pe strada Gh.Doja - "Info mic", va fi transformată într-un spaţiu de învăţământ modern

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clădirea fostului "Info mic" este nefolosită de foarte mulţi ani. Începând din 2014, elevii de la Liceul “Grigore Moisil” vor revini într-una din cele mai vechi şcoli din Timişoara

Unul din obictivele majore ale Primăriei Timişoara este să elimine din şcoli orele de după masă.

“Nu doar lipsa spaţiilor este o problemă pentru învăţământul timişorean, ci folosirea eficientă a lor. Sunt şcoli în care lucrările şi eficientizarea spaţiului vor duce la învăţământ exclusiv de dimineaţă”, a declarat viceprimarul Dan Diaconu.

Cea mai spectaculoasă  reparaţie va avea loc la fosta Şcoală Generală 22 – clasele I-IV, de pe strada Gh.Doja - denumită "Info mic".

Aici a funcţionat unul din cele mai vechi şcoli din Timişoara, însă după Revoluţie activitatea didactică a fost mutată în clădirea Şcolii Generale 22 din Piaţa Bălcescu.

Primăria va începe foarte curând lucrările de reabilitare a acestei clădiri aflate în patrimoniului istoric, pentru ca din anul 2014 elevii să poată învăţa din nou în această şoală.

Aşa va arăta şcoala de pe strada Gh.Doja după reabilitare

Proiectul se află în fază de licitaţie, iar bugetulalocat depăşeşte 2 milioane de lei.

“Clădirea va avea amenajată o mansardă în pod. În şcoală vor intra un număr de 19 săli de clasă, care se vor afla la etajul I şi la mansardă. La demisol vor exista sala de calculatare, sala de sport, cabinetul medical, loc de servire a mesei. Grupurile sanitare vor fi şi ele refăcute. Cele 19 săli vor acoperi total necesarul liceului Grigore Moisil, pentru ca aici să se ţină ore exclusiv dimineaţa”, a mai spus Diaconu.



Clădirea de pe strada Gh.Doja are şi o curte extraordinară, unde se va putea amenaja facilităţi sportive.

 

image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite