Fosta discotecă de fiţe Zambara închisă definitiv de amorul artei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bastionul a fost reabilitat cu 10 milioane de euro
Bastionul a fost reabilitat cu 10 milioane de euro

Fostul club Zambara a devenit istorie odată cu începerea lucrărilor din Bastion. Acum va reveni, dar sub altă formă. Clubul, deţinut de afaceristul Dorin Epure, are intrarea asigurată în Bastion, dar trebuie să-şi schimbe domeniul de activitate.

Până acum câţiva ani, Zambara, care funcţiona în Bastion, era unul dintre cele mai renumite cluburi din Timişoara. Toată lumea bună a oraşului se aduna aici. Scandalurile erau nelipsite. Totul s-a terminat însă în momentul în care au început lucrările din Bastion, când Zambara şi alte trei firme au fost nevoite să părăsească spaţiile, cu promisiunea că va continua contractul în momentul în care se termină lucrările. După finalizarea proiectului, Bastionul a devenit o bijuterie, iar „beculeţele” firmelor interesate s-au aprins.

„Vreau să lămuresc pentru totdeanua. Sunt intervenţii, nu sunt intervenţii, sunt presiuni, nu sunt presiuni, totul se va repartiza prin licitaţie, în afară de cele patru firme care trebuie să-şi continue contractul”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Constantin Ostaficiuc.
Potrivit proiectului european, toate firmele care intră în Bastion trebuie să aibă activităţi culturale. „Ne vom întoarce în spaţiul renovat, dar nu ştim cum vom funcţiona. Respectăm ce ne cere consiliul judeţean“, a spus Dorin Epure, proprietarul clubului Zambara.
Acesta beneficiază de peste 300 de metri pătraţi pe care susţine că îi va folosi conform cerinţelor. Chiar dacă proiectul este foarte clar, autorităţile nu sunt radicale. „Chiriaşii se vor plia pe noile destinaţii. Zambara figurează ca un club de tineret, poate fi o discotecă, poate fi altceva”, a mai spus Ostaficiuc.

Vezi GALERIE FOTO cu Bastionul din Timişoara, după renovare

Societatea Timişoara şi cafeneaua politică
Membrii Societăţii Timişoara speră că se pot întoarce în spaţiul părăsit în urmă cu doi ani. Preşedintele Florian Mihalcea are chiar planuri măreţe în Bastion. „Intenţionăm să facem un fel de muzeu al Timişoarei postrevoluţionare, dar şi o cafenea politică în care să vină politicieni din toate partidele să discute cu cetăţenii”, a spus Mihalcea.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite