Flagrant la mall. Polițiștii au ridicat un bărbat după o acțiune ca în filme pusă la cale de procurorii DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat a fost ridicat, joi după-masă, 14 decembrie, dintr-un mall din Timișoara, în urma unui flagrant pus la cale de procurorii de la Direcția Națională Anticorupție (DNA). Acesta avea asupra lui 15.000 de euro.

Foto ilustrativă cu Politia la mall SURSA jurnaldevrancea.ro
Foto ilustrativă cu Politia la mall SURSA jurnaldevrancea.ro

Scene demne de filmele polițiste într-un mall din Timișoara. Un bărbat a fost reținut chiar dintr-o cafenea. Procurorii de la Direcția Națională Anticorupție (DNA) au realizat un flagrant după ce o femeie a anunțat poliția că este nevoită să dea șpagă pentru rezolvarea unei probleme în instanță.

Mai exact, bărbatul a cerut 15.000 de euro femeii care avea un proces civil la Înalta Curte de Casație și Justiției, promițând în schimb că va interveni pe lângă judecători, pentru a facilita un rezultat favorabil în proces.

Imediat după ce a pus mâna pe bani, bărbatul a fost înconjurat de polițiștii și procurorii DNA, care i-au pus imediat cătușele și l-au dus la audieri.

Bărbatul este cercetat pentru trafic de influență.

Conform Articolului 291 din Codului Penal, „pretinderea, primirea ori acceptarea promisiunii de bani sau alte foloase, direct sau indirect, pentru sine sau pentru altul, săvârşită de către o persoană care are influenţă sau lasă să se creadă că are influenţă asupra unui funcţionar public şi care promite că îl va determina pe acesta să îndeplinească, să nu îndeplinească, să urgenteze ori să întârzie îndeplinirea unui act ce intră în îndatoririle sale de serviciu sau să îndeplinească un act contrar acestor îndatoriri, se pedepseşte cu închisoarea de la doi la șapte ani”.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite