Fizică fără cifre şi formule, la „Experimentarium”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cum creezi o tornadă în două sticle sau cum generezi energie eoliană cu un foen sunt numai câteva demonstraţii care stau la dispoziţia elevilor timişoreni.

Au renunţat la formule de calcul şi cifre şi au încercat să explice fenomenele naturii cu obiecte din viaţa de zi cu zi. Studenţii de la Facultatea de Fizică din Timişoara au pregătit o serie de experimente care să le explice celor mai mici fenomene fizice complicate sau chiar aparent banale.

La dispoziţia tinerilor
Elevii vor putea vizita gratuit standurile de la Facultatea de Hidrotehnică, în timp ce studenţii le stau la dispoziţie cu explicaţii. „Noi am reprodus efectul de tornadă, utilizând două sticle de plastic şi doi litri de apă”, a explicat Laura Turcu, studentă. Tot la inaugurarea „Experimentarium”, studenţii au demonstrat cum se poate crea energie eoliană utilizând un foen.

„Ideea ne-a venit acum doi ani, odată cu panica creată de experimentul de la Geneva. Ne-am gândit atunci că multă lume nu ştie ce presupune fizica. Laboratorul este la dispoziţia studenţilor cu costuri minime. Experimentele le-am realizat din materialele pe care le-am avut în laborator”, a declarat Mădălin Bunoiu, cancelar la Facultatea de Fizică.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite