Firmele şi companiile italiene din România vor să angajeze refugiaţi din Ucraina. Întâlnire cu ministrul Muncii, pentru a găsit cadrul legislativ
0Confindustria România, condusă de mai bine de o lună de Simona Neumann, fostul directorul al Asociaţiei Timişoara Capitală Culturală Europeană, oferă sprijin refugiaţilor şi azilanţilor ucraineni, prin angajarea lor în companiile şi firmele italiene.
Confindustria România, asociaţia oamenilor de afaceri italieni din ţara noastră, oferă sprijin refugiaţilor şi azilanţilor ucraineni, prin angajarea lor în companiile şi firmele italiene. Reprezentanţii Confindustria aşteaptă o întâlnire cu ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Marius Budăi, pentru crearea într-un timp scurt a unui cadru legislativ care să permită ucrainenilor veniţi dintr-un spaţiu non-UE aceleaşi drepturi şi îndatoriri cu cele ale cetăţenilor români.
De mai bine de o lună, directorul executiv al Confindustria România este Simona Neumann, fostul director al Asociaţiei Timişoara 2021.
„Un centru de azil poate să ofere cel mult un minim de mâncare, adăpost, asistenţă medicală. Dar criza acestor refugiaţi trebuie văzută şi în perspectiva rezolvării problemelor lor pe termen mediu şi lung. Şi aici mă refer la oferirea celor care vin în România un loc de muncă, să aibă dreptul să stea mai mult timp, să-şi câştige existenţa într-un mod decent. De ce nu, pe urmă să-şi clădească viitorul aici. Confindustria va avea o întrevedere cu ministrul Muncii şi Solidarităţii, pentru a vedea care sunt paşii, pentru a acorda facilităţile pentru ca aceşti oameni să fie angajaţi cât mai repede în companii italiene”, a declarat Simona Neumann.
Italienii oferă peste 140.000 de locuri de muncă pentru români
În cadrul Confindustria se află numeroase firme mici şi mijlocii, dar şi companii mari cu acţionariat italian, care oferă, la această oră, în România, peste 140.000 de locuri de muncă. Pentru că acum majoritatea refugiaţilor din Ucraina sunt femei, Simona Neumann şi oamenii de afaceri italienii s-au gândit şi la locuri de muncă specifice.
„E un proiect care îmi este foarte apropiat mai ales în calitate de femeie. În primă fază au sosit refugiaţi în familii întregi, mamă, tată, copii. În a doua fază, după ce a fost interzisă plecarea din Ucraina a bărbaţilor cu vârste între 18 şi 65 de ani, au venit mamele cu copii. Avem foarte multe firme şi companii care oferă locuri de muncă în diverse sectoare. De la servicii, transporturi, energie, agricultură, manufactură, confecţii, pielărie, alimentaţie”, mai spus Simona Neumann, care vreme de aproape zece ani a condus Asociaţia Timişoara Capitală Culturală Europeană.
Vă mai recomandăm să citiţi:
Femeile care fug cu copiii de războiul din Ucraina sunt în siguranţă la Timişoara. Un hotel mare din oraş le oferă cazare
Ucrainenii din Copăcele se roagă pentru pace: „Noi nu purtăm ură nimănui, nu avem acest drept” FOTO
Ucrainenii care au construit una dintre cele mai prospere comune din Banat
Primar ucrainean, într-o convorbire cu Dominic Fritz: „Îi vom înfrânge cu inimile noastre fierbinţi”