Familia Regală s-a adunat la Săvârşin. Citeşte mesajul de Sărbători al Principesei Margareta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Familia Regală a ascultat slujba de Crăciun de la Săvârşin. Foto: Adevărul
Familia Regală a ascultat slujba de Crăciun de la Săvârşin. Foto: Adevărul

Ca în fiecare an, Familia Regală a României, în frunte cu Regele Mihai şi regina Ana, petrece Sărbătorile de iarnă la Castelul de la Săvârşin. Majestatea Sa a preferat să rămână în Castelul Regal, alături de Regina Ana, care nu s-a simţit bine. Au sosit însă la biserică Principele Radu Duda, alături de Principesele Margareta şi Maria.

Castelul de la Săvârşin a prins viaţă în perioada Crăciunului. Sute de colindători şi oaspeţi au vizitat Familia Regală, reunită pe domeniul de la Săvârşin, în judeţul Arad, pentru a petrece Sărbătorile de iarnă. Majestatea Sa Regele Mihai, împreună cu Principesa Moştenitoare Margareta şi Principesa Maria, a plecat într-un tur prin Săvârşin, pentru a le oferi cadouri familiilor nevoiaşe. La Sfânta Liturghie ţinută la Biserica Ortodoxă, în prima zi de Crăciun, au lipsit însă Regele Mihai şi Regina Ana.


Majestatea Sa a preferat să rămână în Castelul Regal, alături de Regina Ana, care, conform preoţilor de la Săvârşin, nu s-a simţit bine. Au sosit însă la biserică Principele Radu Duda, alături de Principesele Margareta şi Maria, care s-au rugat şi au ascultat slujba ţinută de preotul Cătălin Mădăluţă.
„De trei ani de când sunt eu preot aici nu a lipsit niciodată. Acum nu a venit pentru că Regina Ana este bolnavă. Păcat, pentru că e mai frumos, mai solemn, când este şi el aici. Oricum, suntem bucuroşi şi de ceilalţi oaspeţi ai Casei Regale”, a spus Cătălin Mădăluţă.


Purtătorul de cuvânt al Casei Regale nu a dorit să comenteze motivele pentru care Regele Mihai I a lipsit de la slujbă, afirmând doar că acesta a dorit să rămână la Castel. Enoriaşii s-au strâns în număr mare la biserică şi pentru a-l vedea pe Rege. Ei au plecat uşor dezamăgiţi că Mihai I nu a ieşit din Castelul Regal, care se află la doar 500 de metri de biserică.


Cadou din partea Regelui


La sfârşitul slujbei, Principele Radu Duda a oferit bisericii un cadou special din partea Casei Regale. Este vorba de un set de şapte medalii de regent aurite, bătute de Monetăria Naţională, care întruchipează şapte sfinţi ai Bisericii Ortodoxe Române. „Sper ca anul care va veni să fie mai uşor pentru ei. Trebuie să ne strângem împreună şi să ne iubim mai mult. Cred că acesta e mesajul cel mai bun. Majestatea Sa va veni într-o altă zi la biserică”, a declarat Principesa Margareta.

Trebuie să ne strângem împreună şi să ne iubim mai mult. Cred că ăsta e mesajul cel mai bun
Principesa Margareta

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite