EXCLUSIVITATE Cum s-a negociat cumpărarea falsurilor de 200.000 de euro de la mafia imobiliară a baştanului Ionelaş Cârpaci

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dumitru Sorin Neagoe, patronul Italrom, a acceptat să vorbească despre afacerile cu Ionelaş Cârpaci. Directorul Italrom susţine că a fost cumpărător de bună-credinţă, nu îl cunoştea pe baştan şi nu ştia că actele pe care a dat 200.000 de euro sunt nişte falsuri. Neagoe a mai spus că terenurile cu problem au fost cumpărate în momentul în care ridica un bloc lângă.

Patronul de la Italrom susține că a fost cumpărător de bună-credință, justificându-și afirmațiile pe trecutul său de constructor respectabil, care nu a avut nicio problemă cu legea, dar și prin faptul că a plătit terenurile la prețul pieței. Neagoe spune că obiectul principal de activitate al firmei sale era execuţia, dar pentru că avea mai mulţi angajaţi a început să cumpere terenuri şi să dezvolte proiecte imobiliare.

În timp ce construia încă primul bloc de pe Ştefan cel Mare, a primit o ofertă să cumpere terenul din spate. „În timp ce făceam blocul din față a venit cineva la fiul meu și i-a spus că are terenurile din spate. Cerea pentru cele trei parcele de 900 de metri pătrați 200-250.000 de euro. Ăsta era prețul pieței. Pentru că aveam deja organizarea de șantier, am hotărât să cumpărăm", a spus Neagoe.

Ionelaş - „Cornelaş"

Acesta a mai spus că nu ar fi riscat să dea o sumă atât de mare pentru nişte terenuri cu riscuri atât de mari. „Dacă aș fi primit terenurile gratuit puteam fi acuzat de rea-credință, dar din moment ce am plătit o sumă atât de mare nu eram nebun să-mi asum astfel de riscuri. Fiul meu s-a ocupat atunci de cumpărararea terenurilor și mi-a spus că le-a cumpărat de la unul Snadner, care era reprezentantul proprietarilor. După aceea am aflat că este Cornelaș ăsta (n.r. Ionelaș Cârpaci). Nici nu știam cine e", a spus Dumitru Sorin Neagoe.

Afacere ruinată

După ce s-au descoperit falsurile, Neagoe nu a mai putut să vândă niciun apartament, rămânând cu o pagubă de trei milioane de euro, dintre care un million şi jumătate de euro luaţi din bancă. Între timp dobânzile au crescut, iar Italrom, cea mai veche firmă de construcţii din Timişoara a ajuns în faliment. Mai mult decât atât, Neagoe a primit somaţie să iasă din casa în care locuieşte, fiind la un pas de a ajunge în stradă.

Termen nou în procesul mafiei imobiliare

La ultimul termen din procesul în care sunt cercetaţi Ionelaş Cârpaci, Francisc Kelemen, Teodora Noţingher şi ceilalţi inculpaţi, mai multe persoane implicate au cerut amânarea pentru angajarea unui apărător, astfel că procesul se reia luni, 10 ianuarie. Teoretic, la termenul de luni trebuie să participe toţi cei judecaţi, inclusiv Teodora Noţingher.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite