EXCLUSIV Şeful Direcţiei de Mediu din Primăria Timişoara, Vasile Ciupa, urmărit penal pentru abuz în serviciu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Surse din primărie susţin că Vasile Ciupa, directorul Direcţiei de Mediu din Primăria Timişoara, ar fi unul din cei vizaţi de anchetă. Ciupa neagă tot
Surse din primărie susţin că Vasile Ciupa, directorul Direcţiei de Mediu din Primăria Timişoara, ar fi unul din cei vizaţi de anchetă. Ciupa neagă tot

Directorul Direcţiei de Mediu, Vasile Ciupa, este pus sub acuzare de procurorii Parchetului Judecătoriei Timişoara pentru abuz în serviciu. Ciupa s-a ales cu dosar penal după ce a refuzat să îşi dea avizul pentru o autorizaţie de construcţie solicitată de patronul Italrom, Sorin Neagoe. 

Omul de afaceri Sorin Neagoe patronul Italrom, una din cele mai mari firme de constructii din Timisoara, declara săptămâna trecută că este victimă a Primăriei Timişoara, care i-a dat aviz de construire a unui bloc pe Take Ionescu, iar mai apoi l-a blocat, pe motiv că şantierul este pe un spaţiu verde. 

Intrat în faliment, Sorin Neagoe a formulat o plângere penală împotriva functionarilor din Primăria Timişoara, iar procurorii de la Parchetul Judecătoriei Timişoara au început urmărirea penală faţă de directorul Direcţiei de Mediu, Vasile Ciupa. Acesta este oficial pus sub acuzare pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanelor. „Plângerea penală formulată de către numitul Sorin Neagoe a fost înregistrată la Parchetul Judecătoriei Timişoara şi se referă la săvârşirea infracţiunii de abuz în serrviciu contra intereselor persoanelor de către funcţionari publici din Primăria Timişoara, fără a fi nominalizată vreo persoană anume. Până la acest moment s-a dispus începerea urmăririi penale faţă de învinuitul Ciupa Vasile, în calitate de director al Direcţiei de Mediu, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor”, a declarat pentru „Adevărul” purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara, Valentin Mihai. 

„E o situaţie hilară”

Vasile Ciupa susţine că este nevinovat şi a respectat legea când a refuzat să eliberze avizul pentru că locul pe care ar trebui să se realizeze construcţia figurează ca spaţiu verde, iar legea interzice orice construcţie pe spaţiul verde, indiferent că este vorba de o proprietate privată sau publică. „Este o situaţie hilară. S-a depus un dosar în care se cerea construirea pe spaţiu verde, un spaţiu verde consolidat încă din anii 50. Indiferent de titlul de proprietate, zona verde nu poate fi construită cu clădiri. Noi ne-am făcut datoria”, a spus Vasile Ciupa. 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite