EXCLUSIV Cum au scăpat doi ţigani, capi ai mafiei imobiliare din Timişoara, de pedeapsa pentru o ţeapă de un milion de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Saifert - Jurj
Saifert - Jurj

Ţiganii achitaţi pentru o ţeapă de un milion de euro nu mai sunt urmăriţi internaţional. Ei au reuşit să scape de mandatele internaţionale emise pe numele lor după ce au apelat la judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Lucia Seifert, de 58 de ani, şi Petru Jurj, de 56 de ani, au fost daţi în urmărire după ce Curtea de Apel Timişoara a eliberat pe numele lor mandate de arestare internaţională, în noiembrie 2009. Ei s-au adresat zilele trecute Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, care le-a anulat mandatele de arestare eliberate pe numele lor. „Noi suntem nevinovaţi. Justiţia a demonstrat asta. E normal să nu mai avem mandate de arestare pe numele nostru. S-a făcut dreptate, că până acum nu era”, a declarat Lucia Seifert, pentru „Adevărul”.

Cercetaţi în Germania

Romii achitaţi pentru o ţeapă de un milion de euro au mai fost cercetaţi în Germania pentru zeci de infracţiuni. Ei nu au fost arestaţi în Occident, iar justiţia din Timişoara i-a achitat. Aceştia au fost acuzaţi de procurorii DIICOT că au înşelat mai multe persoane din Timişoara şi au avut sechestru pe palatele ţigăneşti până în urmă cu o lună. Cuplul de baştani, care deţine mai multe palate şi un hotel în Timişoara, obţine o victorie în justiţie, după ce şi-au bătut joc de judecătorii Curţii de Apel Timişoara şi de poliţişti, în anul 2009. Ei au fugit de sub nasul magistraţilor, în noiembrie 2009, cu cinci minute înainte ca instanţa de judecată să dispună arestarea lor. Ţiganii fuseseră în sală şi judecătorii i-au audiat, dar nu s-au mai întors la pronunţare.

Magistraţii au hotărât să-i achite pe Petru Jurj şi Lucia Seifert, pentru înşelăciune, deşi ei sunt consideraţi artizanii ţepei de un milion de euro. Unul dintre complicii lor, Damit Merjan, a fost singurul condamnat în acest dosar, el lunând un an de închisoare cu suspendare. Petru Jurj şi Lucia Seifert sunt primii romi trimişi în judecată de DIICOT Timiş pentru înşelăciune, după o anchetă deaproape doi ani. Ei sunt acuzaţi că au păcălit patru persoane din Timişoara, care le-au vândut ţiganilor terenuri şi clădiri, însă romii au uitat să le plătească banii, prejudiciul fiind de aproape un milion de euro, conform documentelor de la dosar.  

Victimele i-au acuzat că au fost ameninţate cu moartea, au fost terorizate de ţiganii care le-au tăiat apa, curentul sau gazul, folosindu-se de documentele victimelor. În plus, Lucia Seifert este cercetată penal în Germania pentru escrocherie în 27 de cazuri, declaraţii false în justiţie, furt prin violenţă, loviri şi răniri periculoase în trei cazuri, deturnare, numeroase fapte de furt comise în bandă organizată.

TimişoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite