EXCLUSIV Culisele mafiei imobiliare: cum s-au falsificat ştampilele primăriei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 „Adevărul de Seară” a intrat în posesia declaraţiei date de „creierul” mafiei imobiliare în dosarul în care au fost luate terenurile primăriei cu acte false. Francisc Kelemen le-a povestit procurorilor falsurile pe care le-a comis pas cu pas, la iniţiativa baştanului Ionelaş.

Falsurile mafiei imobiliare din Timişoara, puse la punct de Francisc Kelemen şi Ionelaş Cârpaci, au început în 2006. Kelemen vroia să cumpere de la baştan un imobil de pe strada Braşov, care valora aproximativ 600.000 de euro. Kelemen a încercat să ia credit bancar prin firmă, dar nu i s-a aprobat. S-a dus acasă la Ionelaş să-i spună despre ce este vorba, ocazie cu care baştanul i-ar fi spus despre terenurile de pe strada Ştefan cel Mare, unde cumpărase deja un teren, legal. Kelemen susţine că Ionelaş i-a spus că vrea să ridice pe Calea Buziaşului un bloc, dar planurile îi sunt date peste cap de Italrom, care are acolo un teren şi nu vrea să vândă. În condiţiile date, Ionelaş i-ar fi propus lui Kelemen să caute pe cineva din Ungaria, care să se ocupe de falsuri, să obţină terenul şi astfel să convingă şi pe cei de la Italrom să vândă.

Mafia „închegată” la băile termale

Kelemen şi-a luat angajamentul că o să se intereseze de posibilitatea realizării falsurilor. „Ionelaş mi-a spus că trebuie făcută o dispoziţie de restituire pe aceste terenuri şi apoi se poate intabula o persoană care să-i vândă. Spunându-mi de Ungaria, mi-am reamintit că un Ungaria am făcut cunoştinţă cu un cetăţean Balogh Szolt, care îmi oferise spre vânzare motociclete şi maşini luate în leasing care ar putea fi înmatriculate cu acte false în Ungaria. Această persoană am întâlnit-o la Gyula cât timp am frecventat băile de acolo”, a mărturisit Kelemen.

Falsurile pas cu pas

Cu actele terenului obţinute legal de Ionelaş, Kelemen s-a dus la Balogh Szolt, în Ungaria, şi l-a întrebat dacă se pot falsifica ştampilele primăriei şi semnătura primarului şi a secretarului. „Am vorbit la telefon cu Szolt şi acesta mi-a spus că se pot confecţiona aceste ştampile. După aceea am luat legătura cu Sandner Ionel, la care i-am comunicat că pot să-i realizez acest document. I-am spus că documentul în întregime nu se poate realiza în Ungaria, fiind vorba de cuvinte în limba română. Cu această ocazie i-am spus că acea dispoziţie de restituire o pot confecţiona eu prin plăsmuire pe calculatorul meu personal după modelul dispoziţiei primite de la Sandner Ionel”, a mai declarat Kelemen. Cu ştampilele obţinute şi găsirea „pionilor”, escrocii au reuşit să treacă prin toate filtrele autorităţilor ca prin varză şi să devină proprietari pe terenurile Primăriei Timişoara.

MAI CITEŞTE DESPRE MAFIA ŢIGĂNESCĂ TIMIŞOREANĂ

Mafia imobiliară ţigănească a fost „păcălită" cu 269.000 de euro de Biserica Penticostală

Victimele terorii imobiliare ţigăneşti

Mafia ţigănească a semănat teroare imobiliară ca în Evul Mediu în capitala Banatului

Baştanii milionari care au fugit de arestare au înşelat un pensionar cu 77.000 de euro

SRI a ascultat convorbirile telefonice ale mafiei imobiliare ţigăneşti

Romii cercetaţi pentru pentru zeci de fapte penale în Germania au înmuiat inima unei judecătoare

Cum a fost "înviată" o bătrână moartă de 20 de ani, ca să i se ia pământul

VOCEA VESTULUI Cum îşi pierd unii vremea

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite