EXCLUSIV AUDIO: Şeful RATT, Ioan Goia, se laudă că a pensionat doi judecători

0
0

Regia Autonomă de Transport Timişoara (RATT) este înglodată în datorii. Tramvaiele au ajuns în custodia Direcţiei Generale a Finanţelor pentru o datorie neachitată, iar pe lângă aceste probleme, conducerea instituţiei a mai pierdut şi un proces cu opt angajaţi disponibilizaţi.

Finanţele au pus sechestru asigurator pe bunurile mobile ale regiei în urma unui control desfăşurat la instituţie, în care s-a constatat că RATT nu achitase o datorie de 40 de milioane de lei, adică 10 milioane de euro.

Directorul RATT, Ioan Goia, recunoaşte că regia are această datorie, însă spune că ea s-a produs cu mult înainte ca el să preia conducerea, mai exact în urmă cu cinci ani.

Iaşi: Aleşii locali au votat pierderile RATP în numai câteva secunde

„Dacă tot mă provocaţi, vă spun. E pus sechestru pentru un TVA neachitat de aproape 40 de milioane de lei, pe o lucrare din perioada 2000-2005, pentru reabilitarea infrastructurii. Din păcate este o sumă mare”, a explicat Goia. Directorul susţine că este vorba despre o lucrare realizată în perioada 2000-2005, din fonduri de la Banca Europeană de Investiţii, pentru care nu s-a achitat taxa pe valoarea adaugată.

Dă-i înainte cu tupeu!

Deşi recunoaşte că suma nu a fost plătită, Goia spune că RATT va ataca decizia Finanţelor în instanţă. „Am să mă duc în instanţă cu ei. Măcar să ştim că am încercat”, a declarat Goia.

image

O altă problemă a RATT este legată de faptul că trebuie să plătească 80.000 de euro celor opt angajaţi disponibilizaţi de Goia, când a venit la conducerea instituţiei. Goia susţine, însă, că aceştia nu prea vor să vină la lucru, deşi, de cealaltă parte a baricadei angajaţii spun cu totul altceva.
„Eu am cerut executorului să pună sentinţa în aplicare, ca ei să vină la lucru, pentru că de bunăvoie nu au vrut”, a explicat şeful de la RATT. Cu toate acestea, angajaţii susţin că nu au fost primiţi la lucru şi că nu li s-au achitat drepturile băneşti.

Ioan Goia: "Am pensionat doi judecători"

Adevărul de Seară a intrat în posesia înregistrării video în care şeful transportului public din Timişoara, Ioan Goia, se laudă că a pensionat doi judecători şi că a dat telefoane la Consiliul Superior al Magistraturii. Directorul RATT Ioan Goia a făcut aceste afirmaţii bizare într-o discuţie cu mai mulţi angajaţi RATT care au fost daţi afară, au dat în judecată regia şi au câştigat procesele.

Înregistrarea intrată în posesia redacţiei Adevărul de Seară Timişoara durează aproximativ 14 minute. În primele 10 minute angajaţii discută cu directorul Ioan Goia despre reintegrarea lor în muncă. Li se explică cine sunt şefii lor, cum vor face instruirea pentru protecţia muncii şi în ce birouri vor lucra. Apoi urmează afirmaţiile care, dacă sunt adevărate sunt de o gravitate extremă. Dacă sunt minciuni, sunt afirmaţii foarte bizare care ridică mari semne de întrebare cu privire la persoana unuia dintre cei mai importanţi directori ai administraţiei locale din Timişoara, şeful transportului public al oraşului.

VEZI AICI VIDEO!Transcriere discuţie Ioan Goia cu angajaţii care au câştigat procesul cu RATT

Angajat RATT: Aţi făcut multe ilegalităţi, să ştiţi!

Ioan Goia: Da, mulţumesc!

Angajat: A fost un copliment! Am spus sub o altă formă faptul că sunteţi curajos!

Ioan Goia: Ştiţi ce îmi spunea domnul Petre, judecător ? Nu mă mă ţin de funţia asta ca să fac ambiţie. Dacă ai riscat, foarte bine. Dacă şi tu ai riscat la fel ca mine, atunci e bine, înseamnă că eşti sincer. Doi s-au pensionat din cauza mea, poate se mai pensionează şi alţii.

Angajat RATT: Adică ei (judecătorii n.r.) s-au pensionat din cauza dumneavoastră ?

Ioan Goia: Da!

Angajat RATT: Staţi că eu nu înţeleg asta.

Angajată RATT: Să ştiţi că a fost judecată corectă acolo!

Ioan Goia: Eu nu am spus de procesele dumneavoastră, am spus de comercial. Cu dumneavoastră nu avem litigiu comercial!

Angajat RATT: Dar chiar nu am înţeles, cum adică s-au pensionat din cauza dumneavoastră ? I-aţi ameninţat sau cum ?

Ioan Goia: Nu i-am ameninţat. Dar au făcut la secţia comercială ceva împotriva interesului public.

Angajat RATT: Dar aţi spus „din cauza mea", cum vine asta ? Aţi făcut o plângere la Consiliul Superior (al Magistraturii n.r.) ?

Ioan Goia: Da, am dat şi eu un telefon acolo!

Angajat RATT: Vă atenţionez că înregistrez!

Ioan Goia: Ştiu, am văzut-o! (camera n.r.) Dar dumneavoastră nu mi-aţi cerut acceptul.

Discuţia continuă pe un ton aprins şi apoi directorul Ioan Goia vrea să scoată afară angajaţii care înregistrau video discuţia. Pentru că cei prezenţi refuză să plece şi să discute separat, directorul Goia părăseşte sala de şedinţe.

CEDEAZĂ NERVII ÎN ADMINISTRAŢIA CIUHANDU


image

Crize de nervi la primărie. Bossul RATT pensionează judecători, şeful ADP înjură ca la uşa cortului, primarul se ceartă cu arhitectul-şef

Trei şefi de instituţii timişorene au început să-i împroaşte cu noroi pe cei care nu joacă aşa cum vor ei. Liviu Barbu de la ADP, Ioan Goia de la RATT şi primarul Gheorghe Ciuhandu au tunat şi au fulgerat din cauza „subalternilor indisciplinaţi”. Citeşte aici detalii!

AUDIO Mesajul şefului de la „ridicări” pentru cei care filmează maşinile ADP parcate ilegal: „Cum vă prind, cum vă f...”

Contactat telefonic pentru a spune dacă se pot lua măsuri împotriva unui şofer de pe o maşină ADP care este surprins că parchează neregulamentar, Liviu Barbu a spus că primeşte bucuros astfel de sesizări şi chiar a dat doi oameni afară pe acest motiv. Barbu a ţinut însă să-i avertizeze cu un limbaj de mahala pe cei care fotografiază maşinile ADP în timp ce sfidează legea. „Eu nu pot să stau toată ziua la c...l lor, dar când îi prind, când îi f.... Puteţi să scrieţi termenul ăsta neaoş, dar să şi pe voi când vă prind şi pe voi vă f.... dacă staţi toată ziua cu ochii pe mine ca pe butelie. Când v-am prins v-am ras şi sus şi jos”, a spus Barbu. Citeşte aici detalii şi ascultă înregistrarea!

Mai multe - Timişoara

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite