Dosarul „Heaven”, în care acuzaţiile de abuz ajung la nume mari din Primăria Timişoara, s-a împotmolit. Află cum motivează anchetatorii întârzierea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicuşor Miuţ s-a retras în anonimat în aşteptarea soluţiei din ancheta în care este urmărit penal
Nicuşor Miuţ s-a retras în anonimat în aşteptarea soluţiei din ancheta în care este urmărit penal

Mult aşteptata soluţie din dosarul celui mai mare club de fiţe din Banat, în care apare şi numele lui Nicuşor Miuţ, întârzie să apară. În luna aprilie 2010, DNA Timişoara începea o anchetă penală la clubul Heaven, după ce s-a descoperit că patronul Dorin Epure închiriase 3.200 de metri pătraţi şi folosea, de fapt, 15.000.

Iţele afacerii au dus până la vârful Primăriei Timişoara, vizat fiind chiar şeful Direcţiei de Patrimoniu. Invocând că nu mai suportă salariul mic din primărie, Nicuşor Miuţ a demisionat. El a negat vehement că plecarea sa din funcţia pe care a ocupat-o 20 de ani are vreo legătură cu ancheta DNA. În primăvara acestui an, mai exact în luna aprilie, la un an de la începerea anchetei, procurorii spuneau că dosarul este aproape gata, urmând să se dea o soluţie.

A venit luna iunie, dar ancheta tot nu a fost gata. De această dată a fost invocat numărul mare de dosare şi imposibilitatea procurorilor de a acoperi volumul mare de muncă. Acum suntem la începutul celui de-al patrulea trimestru şi, potrivit reprezentanţilor DNA Timişoara, dosarul e în acelaşi stadiu: „aproape gata”. „Ştiu că şi data trecută am spus acelaşi lucru, dar nu mai e mult şi se va da o soluţie. S-a lucrat, nu s-a stat”, a spus şeful DNA, Tamaş Shiffbeck. Între timp a fost începută urmărirea penală şi împotriva mai multor funcţionari din primărie. Avocaţii acestora au sărit ca arşi, susţinând că prin această mişcare se încearcă scăparea „greilor”.

Stadiul marilor dosare

Dacă anul trecut procurorii DNA au dat lovitură după lovitură şi au rupt gura târgului, trimiţând în judecată lotul BCR Curtici, şpăgarii de la Universitatea Hyperion, pe primarul din Zăvoi sau pe poliţistul arădean Virgil Crişan, în acest an procurorii nu s-au mişcat la fel de bine.

În afară de dosarul „Heaven”, DNA Timişoara instrumentează şi alte dosare cu nume „grele”, dar soluţiile întârzie să apară. Unul din dosare vizează şefi din conducerea Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, printre care şi fostul şef al Regionalei Timişoara, Ioan Maliţa. De asemenea, „creierul mafiei imobiliare”, Francisc Kelemen. La procurorii anticorupţie au mai ajuns şi două dosare care îl vizează pe Ionelaş, unul privind recuperările de aur, iar altul o afacere cu terenuri. „E greu să lucrezi pe mai multe fronturi şi cu pretenţia să nu greşeşti”, a explicat şeful DNA, Tamaş Shiffbeck întârzierea în soluţionarea unor dosare.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite