„Dorel” a lăsat mii de familii din Timişoara fără curent. Avertismentul Enel, după incident

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mii de familii de pe bulevardul cetăţii din Timişoara au rămas fără curent în urma unor lucrări FOTO Primăria Timişoara
Mii de familii de pe bulevardul cetăţii din Timişoara au rămas fără curent în urma unor lucrări FOTO Primăria Timişoara

Cel puţin 3.000 de familii din Timişoara au rămas fără curent în urma unor săpături realizate pe bulevardul Cetăţii din Timişoara. Enel a făcut apel la muncitori să „acorde o atenţie sporită” atunci când fac astfel de lucrări.

Potrivit unui comunicat al Enel, incidentul a avut loc marţi, 13 iulie 2021, în jurul orei 8.50.  Potrivit companiei, incindentul s-a produs „ca urmare a unor săpături efectuate de terţi pe traseul unei linii electrice subterane din zona Bd. Cetăţii, municipiul Timişoara”.

„Au fost afectate mai multe tronsoane, ceea ce a dus la întreruprea alimentării cu energie electrică a unui număr iniţial de 10 posturi de transformare. În urma lucrărilor derulate deja au fost realimentaţi consumatorii arondaţi la 2 posturi de transformare. Echipele E-Distribuţie Banat şi ale contractorilor sunt pe teren şi lucrează pentru remedierea defectelor provocate de utilajele de săpat pentru a putea realimenta astfel în cel mai scurt timp cei aproximativ 3000 de consumatori afectaţi în continuare, însă având în vedere faptul că au fost afectate mai multe tronsoane şi amploarea lucrărilor necesare, realimentarea va fi posibilă treptat, pe parcursul zilei de astăzi”, a transmis compania de distribuţie a energiei electrice.

Enel a lansat şi un apel către firme şi persoane fizice „să acorde o atenţie sporită în situaţia în care derulează diverse activităţi în preajma reţelelor de distribuţie a energiei electrice”. „Indiferent de tipul de instalaţie în preajma căruia se efectuează aceste lucrări, pot avea loc incidente neplăcute în cazul în care distanţele de siguranţă nu sunt respectate”, a mai transmis Enel.

Pe bulevardul Cetăţii din Timişoara se fac lucrări de reabilitare a bulevardului şi a liniilor de tramvai, dar reprezentanţii municipalităţii susţin că incidentul nu are legătură cu lucrările firmei angajate de primărie. 

TimişoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite