Doi polițiști de frontieră, înjunghiați de un traficant de migranți. S-au tras 13 focuri de armă pe Autostrada A1

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În timp ce migranții urmau să fie îmbarcați într-un aufomarfar care staționa în parcare, unul dintre suspecți a scos un obiect ascuțit cu care a înjunghiat doi dintre polițiștii de frontieră care participau la acțiune. 

Migranți pe marginea drumului FOTO arhivă Poliția de Frontieră
Migranți pe marginea drumului FOTO arhivă Poliția de Frontieră

Polițiștii de frontieră din Timiș au organizat o acțiune de supraveghere și prindere în flagrant a unor călăuze și a unui grup de migranți, în zona parcării de pe Autostrada Vestului, între Timișoara și Arad, aproape de localitatea Orțișoara.

În jurul orei 3.40, în timp ce migranții urmau să fie îmbarcați într-un TIR care staționa în parcare, polițiștii au ieșit din ascunzătoare și au încercat să-i rețină pe traficanți. Unul din ei a scos un obiect ascuțit cu care a înjunghiat doi dintre polițiștii de frontieră care participau la acțiune. 

În acțiunea, polițiștii au tras 13 focuri de armă pentru a-i soma pe migranți și călăuzele lor.  

La fața locului a ajuns rapid și un echipaj medical care i-a transportat pe cei doi polițiști la Spitalul Județean din Timișoara, pentru îngrijiri medicale. Starea lor este bună și se află în afara oricărui pericol.  

 „Persoane implicate în activitatea de migrație ilegală au încercat să fugă, însă polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea acestora. Poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare, cu respectarea prevederilor legale, fiind trase 13 focuri de armă. Opt migranți și o călăuză au fost retinuți, iar în prezent se continuă căutarea celorlalte două persoane suspecte de călăuzire. Pentru depistarea acestora, s-a organizat un dispozitiv de căutare, folosindu-se în acest sens inclusiv echipamente de tip dronă și o autospecială cu termoviziune. Totodată, s-a solicitat sprijinul Inspectoratului de Poliție al Județului Timiș”, transmit cei de la Poliția de Frontieră. 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite