Directorul de la Muzeul Satului Bănăţean va fi demis din cauza incompetenţei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Muzeul Satului Bănăţean stă pe un butoi cu pulbere. Directorul instituţiei, Andrei Milin va fi demis pentru că nu a dus la îndeplinire obiectivele care i-au fost trasate. Milin este acuzat şi că a transformat Casa Deportaţilor din Bărăgan în depozit de cartofi.

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Timiş (CJT), în subordinea căruia se află Muzeul Satului, sunt total nemulţumiţi de directorul instituţiei, Andrei Milin. Perioada de graţie a luat sfârşit, iar conducerea a decis să îl înlocuiască pe actualul manager. „Nu am putut să iau nişte decizii mai devreme. Le voi lua acum. Sunt probleme de organizare. Având ca şi model Dumbrava Sibiului şi sprijinul nostru, neimplicarea de acolo este o mare nemulţumire”, a spus preşedintele CJT, Constantin Ostaficiuc.

Cartofii de la Muzeul Satului    

Consilierul judeţean Dorin Hehn a răsucit cuţitul în rana directorului de la muzeu şi a spus că Asociaţia Deportaţilor din Bărăgan a donat o casă pentru Muzeul Satului, locuinţa a fost transformată în depozit de cartofi, iar o parte din obiectele din inventar au dispărut. „Am fost ieri (n.r. duminică) acolo şi m-am uitat prin geam. În locul bucătăriei erau depozitaţi doi saci cu cartofi”, a spus consilierul.

„Mănânc cartofii cu tot cu sac”

Directorul muzeului, Andrei Milin susţine că locuinţa la care face referire Hehn nu este altceva decât o casă din bca şi cu o uşă de cămin. Referitor la cartofi, Milin a spus: „dacă acolo sunt depozitaţi cartofi eu îi mănânc cu tot cu sac”. În ceea ce priveşte demiterea sa, Andrei Milin a spus că se va conforma. „Domnul preşedinte este managerul judeţului. Eu mi-am făcut datoria cât am putut de bine”, a mai spus Milin.


Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite