Dezbateri ca la Oxford, Cambridge şi Yale pentru studenţii din Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tinerii care se califică au şansa să vorbească în faţa altor tineri de vârsta lor
Tinerii care se califică au şansa să vorbească în faţa altor tineri de vârsta lor

Studenţii timişoreni au şansa să-şi antreneze calităţile de buni oratori într-o competiţie care adună la un loc studenţi din întreaga ţară. Programul „Closer to Oxford", iniţiat de Asociaţia Română de Dezbateri Oraorie şi Retorică (ARDOR) te invită la dezbatere.

"Closer to Oxford" este un program inspirat din experienţa cluburilor de dezbateri de prestigiu din lume. "Provocam comunitatea de studenţi să exerseze cercetarea asupra unor moţiuni, debate-ul online, lectura critică pe texte din jurnale de prestigiu şi participarea în „faţă" la dezbateri publice, alături de personalităţi publice. Facem asta fiind convinși că libertatea de expresie și dreptul la opinie nu sunt câștigate nicăieri definitiv, ci sunt întreținute sistematic prin lectură, curaj și inteligență", este specificat în comunicatul celor de la ARDOR.

Pactic, prin „Closer to Oxford", tinerii care îşi găsesc un coleg de echipă şi se înscriu pe www.closer2oxford.ro, până în 29 octombrie, vor putea participa la debate-uri online pe un subiect controversat al momentului: dacă este timpul ca posturile de televiziune private să aibă responsabilităţi educaţionale.  Site-ul este pus la punct în cel mai mic detaliu şi cei interesaţi vor găsi aici regulamentul, un kit de argumentare, chiar şi materiale care să îi ajute să se documenteze, dar şi o dezbatere demonstrativă. Primii 16 clasaţi vor fi premiaţi cu abonamente pe un an la Foreign Policy, iar în decembrie vor putea participa la o dezbatere de tip Oxford la universitatea la care studiază.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite