Decăderea fostului şef al Fiscului: de pe scaunul de director ajuns în arest, eliberat şi trimis în judecată, iar acum rămas fără job

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Olari priveşte spre un viitor care nu se arată prea roz
Olari priveşte spre un viitor care nu se arată prea roz

Ionel Olari pierde postul de comisar al Gărzii Financiare după ce a fost trimis în judecată în dosarul Radisson. Fostul director al Fiscului aşteaptă o decizie a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, care-i va decide soarta profesională.

După ce a pierdut postul de şef al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Timiş şi a ajuns în arest preventiv, apoi a fost eliberat şi trimis în judecată, Ionel Olari pierde şi postul de comisar al Gărzii Financiare. Înainte de a ajunge şef, Olari a fost comisar la Garda Financiară Timiş ca şi funcţionar public. Cât a ocupat funcţia de conducere, Ionel Olari a fost angajat al statului pe bază de contract. Când a ajuns şef la Finanţe, postul de comisar al lui Olari a fost blocat.

În momentul arestării, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a dat un ordin prin care contractul de conducere al lui Olari a încetat, iar acesta a revenit pe postul de comisar. În momentul trimiterii în judecată, legea nu-i mai permite lui însă lui Olari să ocupe nici acest post.
„Probabil că cei de la ANAF încă nu au primit comunicarea de trimitere în judecată. Dacă trebuie să mă suspende că aşa este legal, o să mă suspende, mă conformez”, a declarat, pentru „Adevărul de Seară” Timişoara, Ionel Olari.

S-a operat la genunchi

Şeful Gărzii Financiare Timiş, Florin Frugină nu a putut fi contactat pentru a spune dacă ANAF a luat o decizie în privinţa lui Ionel Olari. Acesta din urmă a fost eliberat din arest la începutul lunii ianuarie a acestui an, însă nu a mers la serviciu, fiind în concediu medical. „Am avut o problemă la genunchi şi am fost operat”, a explicat Olari.

Alături de fiul său, Răzvan, Ionel Olari a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru luare de mită, respectiv complicitate la luare de mită. Procurorii DNA îl acuză pe Ionel Olari şi că a încercat să influenţeze martorii în dosarul Radisson. În acelaşi dosar sunt trimişi în judecată şi escrocii Ciprian Nistor şi Andreas Nadasdy, artizanii ţepei de 3.000.000 de euro pe care cei doi au dat-o unui număr de peste 120 de persoane.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite