De ce a rămas Timişoara fără brad de Crăciun. Vezi cum se respectă arădenii!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arădenii au un brad de 20 de metri, adus special din Munţii Apuseni
Arădenii au un brad de 20 de metri, adus special din Munţii Apuseni

În timp ce în tradiţia fiecărui oraş regăsim momentul festiv în care se aprinde bradul din centrul oraşului, inima Banatului se mulţumeşte cu „mai mulţi brazi împodobiţi". Oficialii spun însă că de vină sunt, pe de-o parte, lipsa banilor, iar de alta, obiceiurile diferite. Între-timp, arădenii au inaugurt un brad de 20 de metri, în luna cadourilor.

Criza nu pare să fi înlocuit sezonul sărbătorilor timişorene din 2011. În timp ce alte oraşe inaugurează brazi impunători în centru pentru locuitorii oraşului, la Timişoara se împodobesc brazii şi copacii deja existenţi, din centrul oraşului. Dacă situaţia nu a fost diferită nici în ultimii ani, iarna lui 2011 a fost mai săracă şi în această privinţă.

Arădenii au un brad de 20 de metri, adus special din Munţii Apuseni

Click pe poze pentru a vedea imagini cu atmosfera din ARAD!

Sponsorii pentru împodobitul copacilor festivi nu s-au înghesuit iar municipalitatea abia a reuşit să împodobească un brad „mai special". „La noi se sărbătoreşte cu mai mulţi brazi împodobiţi. În general, în fiecare an, se face un fel de concurs la municipalitate, cu firmele care împodobesc mai frumos bradul. Mă refer la un brad mai special, din faţa catedralei. Anul acesta, abia am reuşit să aducem o firmă care va împodobi bradul, în cursul săptămânii viitoare", a explicat Adrian Orza, viceprimar al Timişoarei.

Totodată, arădenii au inagurat deja un brad de mai bine de 20 de metri, adus special din Alba. "În acest an, bradul de Crăciun amplasat în faţa Palatului Administrativ a fost adus din judeţul Alba, din munţii Apuseni, are 20 de metri înălţime şi a fost împodobit cu 10.000 de beculeţe colorate, flash-uri, globuri şi beteală", a precizat Corina Drăghici, purtător de cuvânt al Primăriei Arad.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite