Cum ar putea veni fiica lui „Tarzan“ la Timişoara, după ce Johnny Weissmüller Junior a fost păcălit în ultimul hal

0
0
Constantin Dumitra l-a adus pe Johnny Weissmüller Junior la Timişoara
Constantin Dumitra l-a adus pe Johnny Weissmüller Junior la Timişoara

În 2004, Johnny Weissmüller Junior, fiul renumitului sportiv şi actor de la Hollywood, a venit în Timişoara, să vadă locul unde s-a născut tatăl său. Reprezentanţii primăriei l-au dus la o casă aleasă la întâmplare, doar pentru că se afla într-o piaţă publică, într-un loc vizibil şi pentru că semăna cu cea originală.

Casa de Cultură a Studenţilor din Timişoara şi Asociaţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Timiş au făcut public planul de a organiza evenimentul "Tarzaniada", o acţiunea menită să îl cinstească pe renumitul sportiv şi actor Johnny Weissmüller, născut în cartierul Freidorf din Timişoara, în 1904. 

Se vor organiza diferite jocuri şi concursuri care îl vor avea în background pe “Tarzan”. În acest proiect a fost invitat să se alăture şi Constantin Dumitra, preşedintele clubului Atletic Club Maraton, care are drepturile pentru a organiza biatlonul “Johnny Weissmüller”. 
 

Constantin Dumitra a fost cel care l-a adus la Timişoara, în 2004, pe Johnny Weissmüller Junior, fiul fostului actor de la Hoollywood care a dat viaţă personajului Tarzan. Acesta a rămas însă cu un gust amar după experienţa de acum 12 ani.

Johnny Weissmüller Jr. a fost minţit. I s-a arătat o altă casă, nu cea în care s-a născut tată lui. Casa originală a fost demolată. Şi eu am fost păcălit, pentru că deşi mi-au promis că îmi decontează biletele, a trebuit să plătsc totul din buzunarul meu. Nu mai vreau să fiu păcălit a doua oară. Mai sunt şi drepturi de autori asupra imaginii lui Tarzan. Din obiectele pe care doresc să le facă şi să le vândă se vor face bani grei. Nu pot da un răspuns concret acum. Nu este un joc. Miza este un nume şi un renume pentru oraşul acesta. De ani buni se promite o statuie cu Tarzan, dar nimeni nu-l vede”, a declarat Constantin Dumitra. 

Cheeta alături de actorii din "Tarzan"

Johnny Weissmüller a fost căsătorit de şase ori şi a avut trei copii: Johnny Weissmüller Jr - cel care a vizitat Timişoara în 2004 (a decedat însă 2006, la vârsta de 65 de ani), Lisa Weissmüller (care a murit în 2007, la 66 de ani) şi Wendy Anne Weissmüller, care trăieşte şi astăzi. 

Am propus să fie invitaţi la Timişoara trei persoane: Fiica lui Johnny Weissmüller, Wendy Anne, Diane – soţia lui Johnny Weissmüller Jr. sau fata lui Weissmüller Jr. Pot să vină toţi trei. Eu pot face demersurile să fie invitate, dar pentru asta trebuie să existe un buget din timp, să fie seriozitate”,  a declarat Constantin Dumitra. 

Johnny Weissmüller Junior

În 2004, Johnny Weissmüller Jr. a fost prezent la Timişoara timp de patru zile. A dat startul concursului „Biatlon “Johnny Weissmüller”, organizat de Dumitra în memoria tatălui său, a participat la lansarea cărţii sale în limba română „Tatăl meu, Tarzan“ şi a asistat la dezvelirea plăcii comemorative de pe o casă din Freidorf, aleasă la întâmplare, doar pentru că se afla într-o piaţă publică, într-un loc vizibil şi pentru că semăna cu cea originală.

Partea bună este că acum se doreşte montarea unui panou cu date şi imagini despre “Tarzan”, în cartierul Freidorf, nu departe de casa unde s-a născut Johnny Weissmüller şi se caută soluţii şi pentru realizarea unei statui cu celebrul personaj. 

Johnny Weissmüller Junior

Johnny Weissmüller s-a născut în cartierul timişorean Freidorf – pe atunci parte din Ungaria –, la 2 iunie 1904. Părinţii, Petrus şi Elisabeth Weissmüller, şvabi din Banat, au emigrat în Statele Unite ale Americii împreună cu fiul lor, pe atunci, în vârstă de şapte luni. Johnny Weissmüller, de cinci ori campion olimpic la înot.

Citiţi şi:

EXCLUSIV Cum a fost păcălit fiul lui „Tarzan“ la Timişoara. A rămas doar un zid din adevărata casă a familiei lui Johnny Weissmüller

EXCLUSIV FOTO Strigătul disperat al lui Tarzan: Johnny Weissmüller nu mai are nici plăcuţă comemorativă în Timişoara

Mai multe - Timişoara

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite