Culmea integrităţii! Un tânăr liberal cere curăţenie în partid, considerând că tatăl său, trasesit trecut prin PSD, PDL, PMP şi PNL, este „un om integru”, bun de primar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copreşedintele TNL Timişoara, Alexandru Munteanu (centru), alături de copreşedinţii TNL Timiş, Nicolae Bitea (stânga) şi Liviu Cocean (stânga) FOTO pressalert.ro
Copreşedintele TNL Timişoara, Alexandru Munteanu (centru), alături de copreşedinţii TNL Timiş, Nicolae Bitea (stânga) şi Liviu Cocean (stânga) FOTO pressalert.ro

Decalogul de integritate al PNL ce urmează a fi aprobat vineri în Consiliul Naţional crează scene tragi-comice în partid. Tinerii liberali din Timiş solicită curăţatea partidului prin respectarea criteriilor de integritate, care lovesc şi în traseişti. Unul din cei mai înfocaţi adepţi ai integrităţii partiului este fiul unui liberal traseist, propus să candideze la Primăria oraşului Buziaş.

Tineretul Naţional Liberal (TNL) din Timiş a decis să susţină până în pânzele albe cele 10 criterii de integritate ale PNL, care vor fi supuse vineri votului în Consiliul Naţional. Pentru a-şi exprima un punct de vedere, tinerii liberali au organizat o conferinţă de presă al cărei cap de afiş a fost copreşedintele TNL Timişoara, Alexandru Munteanu, fiul lui Sorin Munteanu, important liberal din Timiş, propus să candideze din partea PNL la Buziaş. Sorin Munteanu este acum la al patrulea partid trecând prin PSD, PD-L, PMP şi PNL.

„TNL-ul manifestă toleranţă zero faţă de corupţi conform criteriilor de integritate ale PNL. Dacă nu vom face noi curăţenie începând din rândul tinerilor nu avem dreptul moral de a fi partenerul lui Klaus Iohannis. Fără reformă în PNL nu putem să ne deosebim total şi să câştigăm detaşat bătălia cu stânga. Anul 2016 va fi un an liberal sau nu va fi deloc. Dacă nu reformăm PNL, alegătorul ne va sancţiona nevenind la vot. Rezultatul ar putea fi ca partiduleţe de stânga sau de dreapta să ia votul prin discursuri naţionaliste”, a declarat Alexandru Munteanu, copreşedintele TNL Timişoara.

Munteanu a mai declarat că TNL Timiş nu va susţine şi nu va face campanie pentru niciun candidat care nu respectă criteriile de integritate stabilite în Decalogul PNL. „Pe lângă criteriile de integritate stabilite, la Consiliul Naţional, tinerii din Timiş vor susţine ca şi criteriu obligatoriu criteriul competenţei profesionale. Experienţa nu se face la locul de muncă. Aici mai mult ca oriunde trebuie aplicată regula omul potrivit la locul potrivit”, a mai spus Alexandru Munteanu.

Întrebat, cum vede respectarea criteriilor de integritate, care lovesc inclusiv în tatăl său, din cauza traseismului, Munteanu a declarat: „Din punctul meu de vedere, cunoscându-l pe tatăl meu, ştiu că este un om integru. Consider că va fi om potrivit pentru a conduce Primăria Buziaş, dar dacă e să discutăm de criteriile de integritate propuse de PNL, probabil va avea o oarecare problemă pe care şi-o asumă şi ştie ce are de făcut, atât el, cât şi partidul care îl va propune”, a declarat Munteanu. „Aici se cuvine se cuvine să facem o precizare. Nu cred că domnul Sorin Munteanu era primar în funcţie şi a trecut la un alt partid ca să susţinem această teză a traseismului”, a încercat „să o scalde” copreşedintele TNL Timiş, Liviu Cocean. 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite