Contract de deszăpezire reziliat în plină iarnă. Firmele nu a fost în stare să intervină la primii fulgi de zăpadă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Judeţean Timiş a demarat procedurile de reziliere a unui contract de deszăpezire a unui drum judeţean pentru că firma care a primit lucrarea nu a acţionat conform contractului.

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Timiş întruniţi marţi în cadrul unei şedinţe tehnice pe tema deszăpezirii au decis că trebuie să demareze procedurile de reziliere a contractului pentru zona 2 (Pişchia, Cenei, Orţişoara, Carani, Aeroport Timişoara). Conducerea CJ Timiş a anunţat că rezilierea se impune pentru că firmele ELDICLAU SRL şi HOMESTRADE SRL, care au câştigat licitaţia de deszăpezire pentru această zonă nu au intervenit şi au avut loc mai multe accidente rutiere.

„Constatând proasta gestionare a situaţiei, am dispus rezilierea contractului cu firma respectivă. Rezilierea se va face în 2 zile, timp în care CJT, conform prevederilor legale, va face demersurile pentru atribuirea, în regim de urgenţă, a acestor servicii către o altă societate, astfel încât să nu fie probleme cu deszăpezirea dumurilor. Este inacceptabil ca pe cod galben şi în ciuda tuturor avertismentelor de vreme rea să plăteşti din banii cetăţenilor un serviciu, de altfel banal pentru anul în care trăim, care nu îţi este oferit atunci când ai mai mare nevoie de el. Se pare că primii fulgi de nea au fost suficienţi pentru a ne edifica în privinţa competenţei unor firme care trebuiau să presteze un serviciu în folosul cetăţenilor, dar în practică au fost depăşiţi total de situaţie. Mai grav este că în acest mod s-a pus în pericol siguranţa traficului rutier şi securitatea oamenilor”, a transmis preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Călin Dobra.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite