Concert aniversar la 30 de ani de Bega Blues Band

0
Publicat:
Ultima actualizare:
BBB în concert. FOTO: facebook.com/begabluesband
BBB în concert. FOTO: facebook.com/begabluesband

Cea mai longevivă formaţie de jazz şi blues din România a împlinit recent 30 de ani de activitate, iar evenimentul va fi marcat vineri cu un concert de zile mari, la Timişoara.

Reprezentaţia programată la ora 18.30, la sala Capitol a Filarmonicii „Banatul”, va fi una mai puţin obişnuită. Pe lângă Bega Blues Band, pe scenă va urca şi orchestra Filarmonicii, iar unele piese vor beneficia de aportul unor invitaţi speciali. Aura Twarowska, solistă  a Operei din Viena, cunoscuta violoncelistă Alexandra Guţu, Moni Bordeianu, solist al trupei Phoenix, ilustrul saxofonist de jazz Liviu Butoi şi chitaristul de blues Mircea Bunea vor participa la concert. 

Concertul va cuprinde muzică pe toate gusturile, iar printre cele 19 piese pegătite figurează şi melodii celebre, de la George Gershwin, Ray Charles, Phoenix, Muddy Waters, Sting sau Kimi Hendrix. Biletele costă între 10 şi 30 de lei, iar în pauza concertului va fi lansat CD-ul „Bega Blues Band - De la Gershwin la Sting”, înregistrat cu prilejul concertului din 8 martie 2003, la Opera Română din Timişoara.

Întemeiat de Bela Kamocsa şi de Johnny Bota, în prima parte a anilor '80, grupul a lansat în 1993 primul CD de blues-jazz din România, intitulat „Blues de Timisoara”. Formaţia este apreciată atât în ţară, cât şi peste hotare. În 1992, Bega Blues Band a obţinut Premiul de Popularitate la Festivalul Muzical Privas, din Franţa, iar în 2004 Uniunea Compozitorilor şi Societatea Română de Radio au acordat bănăţenilor Premiul pentru cea mai bună formaţie de blues din România.

Dupa decesul lui Bela Kamocsa, acum trei ani, Johnny Bota a preluat conducerea grupului, din care acum fac parte Lucian Nagy (saxofoan/djembe), Alex Man (chitară), Maria Chioran (voce), Toni Kühn (clape), Johnny Bota (chitară bas şi vioară) şi Lică Dolga (tobe).

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite