Clisura Dunării în anul 1942, văzută de renumitul fotograf Willy Prager

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Clisura Dunării în 1942 FOTO willypragher.blogspot.ro
Clisura Dunării în 1942 FOTO willypragher.blogspot.ro

Renumitul fotograf german Wilhem „Willy” Pragher, care a lăsat în urmă o colecţie de aproximativ 110.000 de fotografii pe hârtie şi câteva mii de negative de film, a făcut o călătorie şi pe Clisura Dunării.

Wilhem „Willy” Pragher a fost ocupat la începutul lunii mai 1942 cu o călătorie fabuloasă în Transilvania, continuată în Banat, Oltenia şi încheiată la Câmpulung Muscel, în Argeş. Călătoria a durat de la 6 la 14 mai 1942.

În 11 mai a ajuns la la Moldova Nouă. A realizat fotografii cu Sasca Montană, cu o placă ce-l aminteşte pe István Széchenyi (cel care a construit şi Lánchíd, adică podul cu lanţuri -, ce leagă cetatea Budei de oraşul Pesta). 

Fotografiile realizate în Banat au fost postat pe blogul willypragher.blogspot.ro., dedicat fotografului. 

Clisura Dunării în 1942 FOTO http

  

Wilhelm Alexander Pragher s-a născut în 1908 la Berlin, însă a copilărit la Bucureşti, în casa bunicului, un faimos negustor de blănuri de lux, Moritz Sigmund Prager, unul dintre stâlpii bisericii romano-catolice din Bucureşti. Willy Pragher a murit în 1992, la Freiburg. 
 

Clisura Dunării în 1942 FOTO http

Conform blogul willypragher.blogspot.ro, opera lui Pragher cuprinde aproximativ un milion de fotografii care se află la Arhivele de Stat Freiburg. Pe lângă fotografiile pe hârtie şi negativele de film, mai cuprinde aproximativ 6.000 de negative pe sticlă şi 27.000 de diapozitive. 

Clisura Dunării în 1942 FOTO http


Citiţi şi:

FOTO Misterioasa blondă din Timişoara anului 1944, surprinsă de Willy Pragher

Fotoreportaj de excepţie realizat în anul 1944, la Lovrin. Cum arăta serbarea elevilor germani de Şcoala „Banatia“ din Timişoara
 

FOTO Imagini inedite cu Piaţa Unirii şi centrul Timişoarei din primăvara anului 1937, surprinse de fotograful german Willy Pragher

FOTO Strălucirea Timişoarei între cele două războaie mondiale

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite