Cinci bănci ţepuite de un timişorean prin acte false. Prejudiciul e de 15.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sistemul bancar românesc va înregistra o creştere a concurenţei pentru clienţii buni
Sistemul bancar românesc va înregistra o creştere a concurenţei pentru clienţii buni

Bărbatul a luat un credit prin intermediul mai multor acte false, printre care contracte de muncă şi adeverinţe de salariat. În total, prejudiciul se ridică la aproape 15.000 de euro. Nu s-a mulţumit cu atât, ba chiar a ajutat-o şi pe concubina lui să înşele băncile.

În 2006, timişoreanul s-a folosit documente false pentru a induce în eroare funcţionarii bancari de la cinci bănci. Bărbatul a reuşit să determine băncile să îi ofere mai multe credite, în urma cărora s-a bucurat de 6.303 de euro şi 30.550 lei. Timişoreanul nu s-a oprit aici. El şi-a ajutat şi concubina pentru a obţine mult mai uşor credite cu acte false, pe care nu le-ar fi restituit niciodată. Astfel, cei doi şi-au falsificat cărţile de muncă, contractele de muncă, dar şi adeverinţe de venit.

Băncile şi-au dat seama doar anul acesta că au fost înşelate, astfel că i-au anunţat pe poliţişti, mai ales că cei doi nu plătiseră nicio rată. „Pe parcursul urmăririi penale, inculpaţii au recunoscut şi regretat faptele imputate. Dosarul a fost trimis spre soluţionare la Judecătoria Timişoara", a spus prim-procurorul Ion Braşoveanu.

Citeşte şi alte materiale scrise de jurnalistul Gerhald Ernst pe blogul acestuia!

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite