Centrul orașului de pe Bega își schimbă fața cu începere din vară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piaţa Unirii este unul dintre locurile care seamănă foarte bine cu Viena
Piaţa Unirii este unul dintre locurile care seamănă foarte bine cu Viena

Din luna iunie a acestui an vor începe lucrări majore la infrastructura centrului istoric al Timișoarei. Banii necesari pentru reparații, peste 65 de milioane de lei, provin în cea mai mare parte de la Uniunea Europeană, iar restul sunt fonduri de stat și din bugetul local.

Prin intermediul proiectului, denumit „Reabilitarea spațiilor publice din centrul istoric al municipiului Timișoara", fața cartierului istoric Cetate va beneficia de o importantă cosmetizare.

Ce se schimbă

Lucrările încep în luna iunie cu piețele Libertății și Sfântu Gheorghe, care vor avea perioade de execuție de 12 și, respectiv, 18 luni. În același timp demarează și reabilitarea străzilor Florimund Mercy, Fără Nume, General Praporgescu și Enrico Carusso. Din septembrie 2013 întră în renovare timp de un an și Piața Unirii, singura care nu va suferi schimbări importante, urmând să fie păstrat aproape intact aspectul actual, și Piața Țarcului.

Alte străzi care urmează să fie reabilitate sunt Vasile Alecsandri, Lucian Blaga, Eugeniu de Savoya, Francesco Griselini, Sergent Constantin Mușat și Radu Negru. În zonele unde se vor executa lucrări, accesul autoturismelor va fi permis numai în anumite intervale orare, stabilite de administrația locală.

Nerestricționat va fi accesul automobilelor riveranilor, al mașinilor de aprovizionare și, bineînțeles, al autospecialelor de pompieri, salvare și al mașinilor de poliție. Modernizarea centrului presupune și lucrări la infrastructura de apă-canalizare, termoficare, telecomunicații și iluminat stradal. Se vor amplasa jardiniere, rastele pentru biciclete, chișcuri, sculpturi, bănci, panouri electronice de afișaj și coșuri de gunoi.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite