Centru pentru pacienții suspecți sau bolnavi de cancer. Totul este gratuit și nimeni nu este refuzat

0
Publicat:

Asociația Sus Inima, înființată la Sibiu, cu sprijinul cunoscutului preot Constantin Necula, deschide la Timișoara un centru de suport dedicat pacienților cu cancer. Toate serviciile oferite sunt gratuite.

Asociația Sus Inima deschide la Timișoara un centru de suport pentru pacienții cu cancer
Asociația Sus Inima deschide la Timișoara un centru de suport pentru pacienții cu cancer

Pentru orice om, oricât de puternic ar fi, atunci când apare o suspiciune de cancer sau când boala este confirmată, vestea cade ca un trăsnet. Pare că totul în jur se prăbușește și nu știi încotro să o apuci. Pentru ca oamenii să știe care sunt pașii pe care trebuie să îi urmeze atunci când au suspiciuni sau au fost diagnosticați, Asociația Sus Inima, înființată în 2015, la Sibiu, de către Carmen Chindriș, Lu Knobloch și cunoscutul preot Constantin Necula, a deschis în Sibiu și București două centre de suport oncologic. Din 3 aprilie, un astfel de centru va fi deschis și la Timișoara. Unitatea va funcționa la etajul al treilea al clădirii de pe Calea Martirilor nr. 20, din Timișoara.

Povara, făcută mai ușoară

Potrivit reprezentanților Asociației Sus Inima, centrul de suport oncologic este un loc în care persoanele afectate de cancer, dar și familiilor lor, pot lua contact cu specialiști pentru: gestionarea efectelor secundare, combaterea depresiei și a stresului cauzate de un diagnostic oncologic, asistență în completarea dosarelor, planuri de nutriție, găsirea de soluții individuale, cursivitatea pașilor de urmat în urma diagnosticării.

„Scopul nostru este de a ajuta oamenii să recâștige controlul atunci când cancerul le dă viața peste cap, cu ajutorul specialiștilor noștri, prin timpul și grija noastră, pentru fiecare persoană care ne trece pragul. Toate serviciile noastre sunt gratuite, iar de la înființare până în prezent nu am refuzat pe nimeni”, a explicat directorul executiv al Asociației Sus Inima, Carmen Chindriș.

centru suport oncologic 2 jpg

Nu este nevoie de programare

Centrul de suport oncologic de la Timișoara va funcționa din 3 aprilie, de luni până vineri, între orele 8.00 și 14.00. „Persoanele afectate de cancer pot veni oricând, fără programare, pentru a cere informații, pentru a sta de vorbă cu navigatorul sau pentru a socializa și a petrece timp în zona de relaxare.  În fiecare zi va exista și un program structurat, constând în: grupuri de sprijin pentru pacienți, grupuri de sprijin pentru aparținători, grup de terapie prin artă, terapie psihologică individuală și asistență socială”, au mai explicat reprezentanții Asociației Sus Inima.

Pacienții, ajutați să ceară și a doua opinie

Atunci când sunt diagnosticați cu cancer și se confruntă, cel mai probabil, cu cea mai grea încercare din viața lor, pacienții au nevoie și de o a doua opinie medicală. Centrul de suport oncologic al Asociației Sus Inima îi încurajează pe pacienți să ceară și a doua opinie, oferindu-le și îndrumare în acest sens.

De altfel, în centrul de suport oncologic de la Timișoara vor fi: un navigator de pacienți oncologici, un psihoterapeut pentru ședințe de terapie 1 la 1, un asistent social, un psiholog clinician, un medic nutriționist pentru planuri de nutriție sau informații legate de nutriție în cancer, un terapeut pentru grupurile săptămânale de terapie prin artă, un psihoterapeut pentru grupurile de sprijin și un medic oncolog care oferă informații și o a doua opinie.

Programările la unul dintre specialiștii Centrului de suport oncologic Sus Inima se pot face la numărul de telefon +40 (758) 801 751 - Violeta Rusu. Asociația Sus Inima funcționează din donații, iar cei care doresc să ajute o pot face accesând site-ul susinima.eu.

„Avem nevoie de susținerea comunității din Timișoara. Ar putea să ne sprijine prin formularele 230 care sunt pe site, prin 2 euro SMS cu testul „sprijin” la 8844, prin contracte de 20% din impozitul pe venit, respectiv profit, cu servicii pe care le pot oferi, cu case. Noi suntem deschiși, receptivi la orice ajutor”, a mai declarat Carmen Chindriș.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite