Cel mai mare SPA din Europa de Sud-Est se deschide lângă graniţa României cu Ungaria

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aquapolis din Szeged este cel mai mare SPA din Sud-Estul Europei
Aquapolis din Szeged este cel mai mare SPA din Sud-Estul Europei

La Szeged, foarte aproape de oraşele Timişoara, Arad şi Oradea, la o oră şi ceva de mers cu maşina, s-a construit cel mai mare aquacenter din Sud-Estul Europei.

CLICK AICI PENTRU GALERIE FOTO

Băile însorite Aquapolis de la Szeged
îşi va deschide porţile la începutul lunii martie. Noul complex wellness, tratament şi băi, care se află la capul podului din centrului civic al Szegedului, în locul băilor de odinoară, a costat opt miliarde de forinţi (31 milioane de euro). Suprafaţa pe care s-a construit SPA-ul are aproape 34.000 de metri pătraţi, dintre care 27.000 de metri pătraţi suprafaţă acoperită.

image

Capacitatea de primire a clădirilor cu program de funcţionare pe tot parcursul anului este de aproximativ 3.000 de persoane. Aproape 300 locuri de parcare, parc renovat, clădire de vestiare şi unităţi de restaurante de nivel înalt se află la printre facilităţile externe.

1.000 de metri de tobogane

În „oraşul acvatic” s-a amenajat un nou bazin interior pentru distracţii, cu curenţi de apă, cascade, straturi efervescente de apă şi alte posibilităţi de distracţii. Bazinul wellness din exterior va fi conectat de bazinul distractiv din interior prin coridor de apă. Suprafaţa de relaxare într-un mediu liniştit cuprionde bazin distractiv şi efervescent, saune finlandeze, saune infra, cabine cu aburi şi cămară salină.

Din turnul de tobogane cu înălţimea de 30 metri, cu acces prin lift, vor porni două tobogane ("Anaconda" de 270 metri acoperit şi "Anaconda" de 218 metri acoperit cu secţiune kamikaze). De la nivelul galeriei vor porni alte şapte tobogane. În băile însorite se vor găsi circa 1.000 metri de tobogane, din care 700 metri noi, acoperite.

Spital de specialitate

În cadrul Aquapolisului nu lipsesc nici serviciile de tratament. S-a amenajat un spital de zi cu 14 camere cu două paturi, cabinet medical cu cabinet medical de specialitate în reumatologie, fizioterapie şi reabilitare, săli de masaj, săli de gimnastică medicală, bazine balneoclimaterice şi băi cu greutăţi.

Bazine pentru copii

Pentru bebeluşi şi copii a fost amenajat un bazin de familie cu o adâncime a apei de 0-40 cm. Vor putea fi regăsite şi accesoriile confortabile pentru îngrijirea bebeluşilor, cum ar fi masa de schimbat scutecul sau încăperi pentru alăptat. Casa de joacă în stil labirint dispusă pe patru nivele va deveni pe bună dreptate renumită în lumea celor mici.

Cum s-a realizat investiţia

Aquapolis Szeged Aquapolis Szeged

Autoguvernarea Municipiului Szeged împreună cu Hunguest Hotels Zrt., cea mai mare întreprindere hotelieră în proprietate ungară, în calitate de investitor profesional, au înfiinţat societatea comercială Ligetfürdő Kft. Municipalitatea deţine 80 % din cotă parte. Ligetfürdő Kft. a obţinut conform hotărârii din 25 iulie 2008, o sumă de trei miliarde de forinţi, sprijin guvernamental nerambursabil în vederea dezvoltării şi valorificării produselor şi atracţiilor turistice în cadrul Programului de Dezvoltare Regională.

Valoarea construcţiilor finanţate de UE este de 6 miliarde de forinţi, valoarea proiectului întreg – cu aportul de teren al Autoguvernării. Celelalte achiziţii de teren, cu produse consumabile şi construcţia zonei de relaxare - „wellness liniştit” – este de circa 8 miliarde forinţi, ceea ce înseamnă peste 30 de milioane de euro.


Aquapolis Szeged

CITESTE SI:

Râmnicu Vâlcea: Telecabină între mănăstiri şi pârtie de schi pe vârful Cozia

Sibienii merg la Baia Comunală în loc de SPA-urile de fiţe din oraş

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite