Cel mai mare show aeronautic din țară se desfășoară pe lacul Surduc GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spectacol aeronautic pe lacul Surduc
Spectacol aeronautic pe lacul Surduc

Peste 5.000 de spectatori asistă la cel mai mare show aeronautic organizat de Asociația Aeronautică Română. Lacul Surduc, aflat în estul județului Timiș, a devenit locul ideal pentru o recreație de duminică.

Asociația Aeronautică Română a organizat în premieră spectacolului AeroNautic Show, care a ajuns la cea de a treia ediție, primele două fiind ținute pe Lacul Mori din București. “Am dorit să punem în evidență cele două spații: cel aerian și cel nautic. Este o zonă turistică superbă, cu foarte mult potențial. Sper ca de acum, în fiecare an să aibe loc AeroNautic Show. Este singuru festival aeronautic, care combină acrobațiile aeriene cu cele nautice, din România”, a spus Diana Dumitrache, președintele Asociației Aeronautice Române. 



Zeci de avioane și ambarcațiuni au atras privirile spectatorilor veniți în număr mare la Surduc. Conform organizatorilor, peste 5.000 de oameni au stat cu ochii spre cer și pe lac.

Totul a început cu un exercițiu demonstrativ al celor de la ISU Timiș, care au “dezamorsat” o bombă dintr-o mașină care a ajuns în lacul Surduc. Au urmat apoi evoluția avionelor de acrobație Yak, motodeltaplanele și zborul aeronavelor ultraușoare.

Show aeronautic la Surduc. FOTO: Sebastian Tătaru Show aeronautic la Surduc. FOTO: Sebastian Tătaru


Un avion de acesta costă în jur de 80.000-100.000 de euro și merg pe benzină normală. Intreținerea lor este asemănătoare unei mașini de lux. Capacitatea de zbor este patru ore și jumătate și sunt dotate cu parașută specială care se extrage prin rachetă, iar aeronava cu echipajul este coborât la sol”, a declarat Ștef Adel, specialist în aeronave.

Pe apă au fost prezentate ambarcațiuni cu vele, catamarane și diferite tipuri de caiace. “Am fi dorit să avem și schi nautic și alte demonstrații interesante pe apă, dar a trebuit să renunțăm pentru că lacul este aerie protejată”, a mai spus Diana Dumitrache.

Un moment foarte gustat a fost reprezentația parașutiștilor din Republica Moldova. Cei opt parașutiști au sărit de la 2.200 de metri, iar doi dintre ei au purtat un costum special de tip liliac, pentru a putea plana. Show-ul nu a fost lipsit şi de incidente. O motoparapantă s-a prăbuşit în lac, dar pilotul şi aparatul au fost scoşi în siguranţă din apă de către cei de la ISU. Nimeni nu a fost rănit.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite