Cel mai mare operator fitness din vestul României a obţinut anularea suspendării activităţii impuse de Guvern

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Smartfit Timişoara
Smartfit Timişoara

Oprirea activităţilor sălilor de sport în spaţii închise în localităţi unde incidenţa este mai mare de 4/1000 locuitori a fost contestată în instanţă de către cel mai mare operator fitness din vestul României.

Smartfit Timişoara a atacat Hotărârea de Guvern care a blocat activitatea sportivă în zeci de localităţi din întreaga ţară. Reprezentanţii celui mai mare operator fitness din vestul ţării spun că centrele de sănătate şi sălile de sport au fost închise discriminatoriu faţă de alţi operatori economici care desfăşoară activitate în spaţii închise (saloane cosmetică, frizerie etc.) şi fără o analiză de risc punctuală. 

În termeni legali, avocaţii au demonstrat încălcarea de către Guvernul României a unor prevederi din Constituţia României (e.g. art. 53, art. 108), din Legea 55/2020 şi 136/2020 precum si ale Legii 24/2000 privind tehnica legislativă.

„Salut cu apreciere activitatea completului de judecată din cadrul Curţii de Apel Timişoara deoarece a gestionat foarte profesionist şi echilibrat dosarul, a acordat termene scurte de judecată, punând astfel în valoare dispoziţiile legii contenciosului administrativ. Nutresc speranţa că şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va da dovadă de aceeaşi rapididate în soluţionare şi înţelegere corectă şi justă a cauzei când va pronunţa soluţia definitivă urmare a căreia se vor putea redeschide sălile de fitness” a spus avocatul Paul Ciucur, reprezentantul Smartfit. 

La dosar au fost cerute de la DSP şi Ministerul Sănătăţii situaţii care să demonstreze dacă au existat focare de Covid-19 la sălile de sport din judeţ sau din ţară, iar respectivele instituţii au răspuns că nu au existat şi nu au fost efectuate anchete epidemiologice.

„Trăim vremuri foarte tulburi în care este nevoie de intervenţia instantelor pentru a putea face sport, un drept fundamental al oricărui om. Am arătat de sute de ori că mişcarea fizică este un aliat în lupta împotriva virusului, dar am fost închişi abuziv din nou şi din nou până când operatorii de fitness au ajuns în pragul epuizării mentale şi financiare, iar clienţii stau acasă cu sănătatea şubrezită” a spus Cosmin Şorban, acţionar majoritar Smartfit. 

De rezultatul obţinut la Timişoara beneficiază operatorii de fitness din toată ţara, Smartfit solicitând în contradictoriu cu Guvernul României, anularea parţială a HG nr. 348/25.03.2021, în ceea ce priveşte pct. 4 referitor la art. 10 punctele 1/1 şi 1/2 din Anexa nr. 3 la HG nr. 293/10.03.2021, prin care se suspendă activitatea operatorilor economici desfăşurată în spaţii închise în domeniul sălilor de sport şi/sau fitness în localităţile unde incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 4/1.000 de locuitori.

Vă mai recomandăm:

Patronii sălilor de sport şi cei din domeniul HoReCa cer oprirea carantinei în Timişoara: Este inutilă şi ineficientă
 

Zece amenzi pentru nereguli la Smartfit. Patronii sălii de sport nu sunt impresionaţi de cerbicia Poliţiei Locale

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite